OOSTERWOLDE – Woensdagmiddag heeft er op de Hooge Esch een schietpartij plaatsgevonden.

Een 51-jarige inwoner van Oosterwolde is hierbij overleden. De man werd door de gealarmeerde hulpdiensten zwaargewond aangetroffen achter een woning. Naast diverse eenheden van de politie kwamen ook een ambulance en een traumahelikopter ter plaatse, maar het slachtoffer was inmiddels aan zijn verwondingen overleden.

Aanhoudingen
Getuigen hadden gezien dat na het schietincident een paar auto’s met hoge snelheden uit de straat waren weggereden. Gewaarschuwde agenten troffen twee auto’s rijdend in de omgeving aan. De agenten konden de inzittenden aanhouden.

Onderzoek
De recherche Fryslân is na het schietincident direct met een groot onderzoek begonnen. De forensische recherche doet momenteel uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning. De recherche is begonnen met het horen van getuigen. Het is voor de politie nog onduidelijk wat de toedracht is geweest van het schietincident

Verdachten
De drie aangehouden personen werden voor onderzoek meenomen naar het politiebureau. Na het eerste onderzoek bleek dat een man en vrouw uit Oosterwolde niets met de zaak van doen hadden. Zij werden in de loop van de middag in vrijheid gesteld. Een 29-jarige man zit nog wel vast op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Zijn auto werd voor verder onderzoek in beslaggenomen.

Uw informatie
De politie gaat verder met het onderzoek en komt graag in contact komen met mensen die iets van dit schietincident weten of hebben gezien of gehoord.

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Foto’s : [url=http://www.faber-fotografie.nl/]Faber Fotografie.nl[/url]

112Fryslan