LEEUWARDEN – Een man is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt, toen hij met een gestolen auto crashte op de N31 – Waldwei.

Het ongeval gebeurde rond negen uur op de op- en afritten van de N31 – Waldwei aan de kant van de Wergeasterdyk/Mardyk. De man raakte van de weg af en botste met hoge snelheid tegen een slootwal. Een passerende automobilist trof de auto aan en waarschuwde de hulpdiensten.

De brandweer kwam ter plaatse met een duikwagen, tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig, omdat het slachtoffer bekneld zat. De brandweer moest onder meer een deur verwijderen om het slachtoffer te bevrijden. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli ter plaatse, die landde in het naastgelegen weiland. Met behulp van een speciale ladder van de brandweer kon personeel van het Mobiel Medisch Team over de sloot heen.

Na behandeling door ambulancepersoneel en een arts werd het slachtoffer met spoed per ambulance naar het MCL gebracht. De man zal later door de politie worden aangehouden vanwege de gestolen auto. Daarnaast was de man mogelijk nog onder invloed van drank of drugs.

De politie en Rijkswaterstaat sloten de oprit richting Drachten af vanwege de hulpverlening. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto uit de sloot gehaald.