LEEUWARDEN – Woensdagmiddag rond twee uur is een man aangehouden, nadat hij handhavers met een mes bedreigde voor het NS station.

Een man zonder vaste woon of verblijfplaats was vervelend aanwezig rondom het station en viel mensen lastig. Handhavers van de gemeente gingen er met meerdere wagens op af. Toen zij de man aanspraken trok de man een mes en kwam dreigend op hen af. Daarbij hield hij het mes recht voor zich gericht op de toezichthouders. Deze riepen assistentie in van de politie.

Ondertussen kon een NS medewerker de man aanspreken en iets rustiger krijgen. Twee politie bikers waren snel ter plaatse en hebben de 49-jarige verdachte in de boeien geslagen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Van twee toezichthouders is direct een aangifte opgenomen. De recherche is ingeschakeld en neemt deze zaak in samenwerking met het crimeteam in behandeling.

Onderstaande een video die door een getuige op Facebook werd geplaatst. Op de video is te zien dat handhavers weg moeten rennen voor de man terwijl deze dreigend met een mes op ze afkomt. De handhavers hebben geen geweldsmiddelen zoals een wapenstok om zich te verdedigen, wel hebben zij een steek werend vest en handboeien.