GROU – Een 45 jarige man uit Kampen is zaterdagavond overleden nadat hij met zijn auto op de kop in een sloot naast de A32 is beland.

De man kwam uit de richting van Leeuwarden en is naar alle waarschijnlijkheid door de gladheid van de weg geraakt. Het voertuig schoof zijwaarts van de weg, sloeg meerdere malen over de kop, werd gelanceerd en belandde uiteindelijk ruim 100 meter verderop in een sloot.

Politie, brandweer en ambulance hebben het slachtoffer dat onderwater lag zeer snel uit zijn voertuig kunnen halen. Direct is er gestart met een reanimatie. De man is uiteindelijk in kritieke toestand met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht, waar hij even later overleed.

Duikers van de brandweer hebben de sloot, welke eveneens vol lag met auto onderdelen doorzocht naar een mogelijke tweede slachtoffer. Deze bleek er niet te zijn.

De A32 werd volledig afgesloten zodat hulpdiensten hun werk veilig konden doen. De verkeers ongevallen analyse van de friese politie heeft een onderzoek ingesteld.


Bron en Foto’s/ video: Alex Zwart [url]www.hvnieuws.nl[/url]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mXN_vkMWuXk[/youtube]

112Fryslan