Fryslân, 09-03-2009 • Politieberichten van zondag 8 maart 11.00 uur tot en met maandag 9 maart 07.00 uur.

Hellendoorn: Herre Zonderland naar EK Turnen in Milaan
Turner en politiemedewerker Herre Zonderland heeft zich zondag 8 maart tijdens de 2e kwalificatiewedstrijd in Hellendoorn gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap Turnen in Milaan van 2 tot en met 5 april. Herre turnde een prima meerkamp. De resultaten waren goed voor een 3e plaats op deze wedstrijddag achter zijn jongere broer Epke Zonderland en de huidige nationaal kampioen Jeffrey Wammes. Tijdens de 1e kwalificatiewedstrijd in Bunschoten had Herre al voldaan aan de gestelde eisen op de onderdelen sprong en rek. Afgelopen zondag wist Herre ook aan de eis op de brug te voldoen. Hiermee heeft Herre drie kwalificaties op zak en dat levert hem een plaats op in het Nederlandse team dat uitkomt op het Europees Kampioenschap in Milaan.

Herre Zonderland is medewerker bedrijfvoering bij de politie Fryslân en maakt gebruik van de politietopsportregeling.

Sint Annaparochie: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 80-jarige automobilist uit Sint Annaparochie ingevorderd. De bestuurder zou zijn auto parkeren in de Steven Huygenstraat. Door vermoedelijk een hypo, een te lage bloedsuiker, verloor de automobilist de macht over het stuur. De man reed eerst een tuin in van een woning. Vervolgens gaf de 80-jarige vol gas en raakte een geparkeerde auto. Zowel de ambulance als de politie werden gewaarschuwd. De bestuurder kreeg suiker toegediend door het ambulancepersoneel en kwam daardoor weer wat bij. Vervolgens werd het rijbewijs van de 80-jarige ingevorderd. Daarnaast werd er door de agenten een mededeling 130 opgemaakt voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het CBR zal bekijken of de man zijn rijbewijs nog mag behouden.

Donkerbroek: inbreker overlopen
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Vaart Westzijde. De 58-jarige bewoner lag in bed tv te kijken toen plotseling de deur van de slaapkamer werd geopend. Er stapte een voor hem onbekende man de slaapkamer binnen. De 58-jarige bedacht zich niet en stapte direct op de inbreker af om hem vast te pakken. De inbreker stamelde dat hij geen kwaads in zin had en rukte zich vervolgens los. De man vluchtte naar beneden en via een openstaande deur verliet hij de woning. De bewoner zette de achtervolging in. Eenmaal buiten zag hij een auto, vermoedelijk een vluchtauto, zonder verlichting weg rijden. De inbreker had geen kans gezien om de auto te bereiken en stak de N381 over. Hij sprong vervolgens de Opsterlandsche Compagnonsvaart in en wist zo te ontsnappen. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar de inbreker werd niet meer aangetroffen. Uit de woning is niets weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Anjum: grote stroomstoring door brand in elektriciteitshuisje
Door een brand in een elektriciteitshuisje aan de Skanserwei heeft een deel van Noordoost Fryslân, Lauwersoog en Schiermonnikoog een tijd zonder stroom gezeten. Maandag omstreeks 00:20 uur brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in het elektriciteitshuisje. De politie, de brandweer en medewerkers van het elektriciteitsbedrijf waren snel ter plaatse. Er kon echter niet worden begonnen met het blussen van de brand omdat er een gevaar bestond dat er blauwzuurgas zou vrij komen. Toen de spanning van het elektriciteitshuisje was gehaald kon het elektriciteitsbedrijf beginnen met de herstelwerkzaamheden. Het is niet onbekend wanneer de stroomvoorziening weer was herstelt.

Heerenveen: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Oude Koemarkt een 33-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van vernieling. In een horecagelegenheid in dezelfde straat was onenigheid ontstaan. De 33-jarige werd vervolgens de zaak uitgezet. Eenmaal buiten vernielde hij een ruit van de toegangsdeur. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Goïngarijp: brand in schoorsteen
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een gezin uit een woning aan It Hof gehaald. In de woning was brand ontstaan door een oververhitte schoorsteen. Het gezin werd in veiligheid gebracht, waarna de brandweer kon beginnen met de bluswerkzaamheden. Door de brand liep de woning de nodige rook- en waterschade op.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan