Maandag 9 juli

Politieberichten van maandag 9 juli

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan deSiebe Schootstrastraat. In de nacht van zaterdag op zondag werd een ruit van de woning met een steen ingegooid. Vervolgens kon men zo bij een laptop die op een tafel stond. De 23-jarige bewoner deed aangifte.

Kratjes gestolen bij groothandel

HARLINGEN – De politie onderzoekt een inbraak in een groothandel aan deOude Trekweg, waarbij 4000 kratjes werden gestolen. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden maar liefst 4000 kratjes weggenomen. Deze kratjes worden gebruikt om groente te kunnen vervoeren. Gezien de hoeveelheid heeft men vermoedelijk gebruik gemaakt van een vrachtauto om de kratjes te kunnen vervoeren. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 54-jarige inwoner van Harlingen aangifte. Volgens de aangever loopt de schade in de duizenden euro’s.

Auto tegen boom

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op dePieter Stuyvesantweg een eenzijdig ongeval onderzocht. Een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden verklaarde tegenover de agenten dat hij door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig was verloren. Daardoor was de man met zijn auto van de weg geraakt en uiteindelijk tot stilstand gekomen tegen een boom. Het voertuig liep daardoor zware schade op. De bestuurder werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Zijn passagier werd uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Daar bleek echter geen sprake van letsel en de man mocht dan ook snel weer het ziekenhuis verlaten.

Man aangehouden voor poging zware mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft zondag aan het begin van de avond op hetStationsplein een 30-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. De man uit Franeker was door twee controleurs van Arriva aangesproken omdat hij op het perron liep zonder geldig vervoersbewijs. De 30-jarige liep niet veel later wederom op het perron. De man werd weer aangesproken en tijdens dit gesprek haalde hij plotseling uit. Eén van de controleurs kon gelukkig de vuistslag ontwijken. Vervolgens werd de Franeker aangehouden door de twee controleurs. Die droegen hem over aan de inmiddels gewaarschuwde agenten. De verdachte bleek ook in het bezit te zijn van een fiets. Aangezien het slot was verbogen en de fietssleutel ontbrak, werd de fiets in beslag genomen omdat het vermoeden bestond dat die was gestolen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden zonder rijbewijs

LEMMER – De politie heeft zondagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 34-jarige automobilist uit Stavoren voor het rijden zonder rijbewijs. De man was op de Rondweg met een auto van een vriend tegen een vangrail gebotst. Het voertuig raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. Al snel bleek dat de 34-jarige bestuurder niet de beschikking had over een rijbewijs. Tegen hem werd dan ook proces-verbaal.

Vier gewonden na eenzijdig ongeval

ANJUM – De politie heeft zondagavond na een eenzijdig ongeval op de Skanserwei een 19-jarige automobilist uit Anjum aangehouden. De bestuurder was met drie plaatsgenoten onderweg naar zijn woonplaats. Op de Skanserwei verloor de automobilist de macht over het stuur en reed een sloot in. Daar sloeg het voertuig over de kop. Omstanders verleenden direct eerste hulp en haalden de vier mannen uit de beschadigde auto. De vier waren allemaal gewond en daarom werden ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ook de 19-jarige bestuurder aangehouden. Dit omdat de agenten het sterke vermoeden hadden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij hem werd een bloedproef afgenomen en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor mishandeling portier

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige inwoner van Monnickendam aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had eerder die nacht een portier van een horecagelegenheid in de Doelesteeg geslagen. Op aanwijzing van getuigen kon de verdachte worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Oudehaske ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd op de Haskeruitgang gecontroleerd door agenten. Omdat ze het vermoeden hadden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de automobilist 655 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee aanhoudingen voor het niet kunnen identificeren

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 44-jarige man en een 39-jarige vrouw aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Surveillerende agenten zagen een auto met Tsjechisch kenteken staan nabij de Groene Ster aan de Groningerstraatweg. In het voertuig lagen een man en een vrouw te slapen. Aangezien op deze locatie niet mag worden overnacht, werd het duo wakker gemaakt door de agenten De twee konden zich niet identificeren en daarom werden ze overgebracht naar het politiebureau. Uit het eerste onderzoek kwam naar voren dat het duo vermoedelijk uit Mongolië afkomstig is. De Vreemdelingenpolitie doet nader onderzoek.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan