Politieberichten van maandag 9 januari

Diefstal uit woning

BURGUM – De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan De Boek. Zaterdagmiddag kon men binnen komen omdat de achterdeur niet was afgesloten. Uit de woning werden onder andere een mobiele telefoon en een dvd-verzameling gestolen. Toen de 37-jarige bewoner zaterdag aan het begin van de avond weer thuis kwam, ontdekte hij de inbraak. De man deed aangifte.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Ytsjesan. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een nog onbekend geldbedrag werd weggenomen. De woning ligt aan het water en het vermoeden bestaat dat de inbrekers met een bootje zijn gekomen. De 48-jarige bewoner deed aangifte.

Snorfiets in beslag genomen

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag de snorfiets van een 31-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen. Tijdens een controle in de Franklinstraat bleek dat de Leeuwarder niet in het bezit was van een rijbewijs en ook behoorde het kentekenplaatje niet bij de snorfiets van de man. Tegen de Leeuwarder werd proces-verbaal opgemaakt.

Bewoner staat oog in oog met inbreker

APPELSCHA – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Drentseweg. Zondagmiddag zag één van de bewoners een auto op het erf komen rijden. Hij dacht dat het een familielid was. De bewoner ging vervolgens naar boven. Even later hoorde hij veel gestommel. Eenmaal beneden stond de bewoner oog in oog met een inbreker. Die verliet snel de woning en ging er vandoor. Er bleek niets uit de woning te zijn gestolen.

Inbraak in woning

OUDESCHOOT – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Marktweg. Zondagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De 76-jarige bewoner deed aangifte.

Auto tegen reclamezuil

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Aldlansdyk een aanrijding onderzocht. Een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden had met één van zijn wielen de stoeprand geraakt. Daardoor verloor de man de controle over zijn voertuig. Uiteindelijk kwam de Leeuwarder met zijn auto tot stilstand tegen een reclamezuil. De 37-jarige automobilist en zijn passagier werden uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

LEMMER – De politie heeft zondag aan het einde van de middag het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Rutten ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een controle op de Vissersburen hadden de agenten het sterke vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd dan ook voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 910 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Later die avond zagen agenten de 50-jarige man toch weer in zijn auto rijden. Op de Sluisweg kreeg de man wederom een stopteken. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod en het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Het CBR gaat beoordelen of de man uit Rutten ook in aanmerking komt voor een alcoholslot in zijn auto.

Zes vrachtauto’s opengebroken

HOLWERD – De politie onderzoekt de inbraak in zes geparkeerde vrachtauto’s op een terrein van een bedrijf aan de Lands Welvaren. In de nacht van zondag op maandag werden de zes vrachtauto’s opengebroken. Uit twee werden daadwerkelijk goederen gestolen, zoals een navigatiesysteem en een mobiele telefoon. Namens het gedupeerde vrachtwagenbedrijf deed een 57-jarige inwoner van Hollum aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging en diefstal met geweld

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging, diefstal met geweld en het rijden onder invloed van alcohol. Een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden reed samen met haar vriend op een bromfiets door de Vuurdoornstraat. De vrouw zag plotseling een man de weg opstappen. Ze kon hem niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De 22-jarige man werd kwaad en bedreigde de twee met een mes. Vervolgens stapte de man op de bromfiets van de vrouw en ging er vandoor. Niet veel later reed de man met de gestolen bromfiets tegen een lantaarnpaal. De politie was inmiddels via 1-1-2 gewaarschuwd. De Leeuwarder kon dan ook snel worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. Vervolgens werd de man voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in sportkantine

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een sportkantine aan het Kalverdijkje. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden dozen met snoepgoed weggenomen. Een 67-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

112Fryslan