Fryslân, 09-02-2009 • Politieberichten van zondag 8 februari 11:00 uur tot maandag 9 februari 07:00 uur.

Heerenveen: rijden onder invloed van drugs met ingevorderd rijbewijs, bloedproef
De politie heeft zondagmiddag op Rijksweg A32 een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden omdat hij slingerend over de weg reed. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven, rook men dat hij alcohol had gedronken. Uit het gedrag van de man vermoedden de agenten, dat de automobilist mogelijk ook onder in invloed van drugs was. Uit onderzoek bleek, dat de man niet in het bezit was van zijn rijbewijs, omdat deze ingevorderd was. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar troffen de agenten in zijn kleding een flesje GHB aan. Er werd een bloedproef afgenomen en naast een proces-verbaal werd ook de auto in beslag genomen.

Wolvega: ramkraak drogisterij, vier verdachten aangehouden
De politie heeft maandagmorgen vier mannen, leeftijd en woonplaats nog onbekend, aangehouden die ervan worden verdacht een ramkraak te hebben gepleegd bij een drogisterij aan de Van Harenstraat. Oplettende agenten zagen een auto met daarin vier mannen verdacht door Wolvega rijden. Na een tijdje deze in de gaten te hebben gehouden, reed de auto de Van Harenstraat in, waarna deze vervolgens met grof geweld de ruit van de winkel kapot reed. De agenten konden direct drie mannen aanhouden. Even later kon ook de vierde verdachte worden aangehouden. In de auto trof men de buit aan welke bestond uit een grote hoeveelheid parfum. De betrokken auto werd in beslag genomen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten.

Heerenveen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft tijdens een alcoholcontrole een 55-jarige automobilist uit Harkema proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. De agenten zagen de man rijden op de Rottumerweg. Nadat de agenten de automobilist een stopteken hadden gegeven, bleek tijdens de controle, dat de man alcohol te hebben gedronken. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 910 ug/l blies. Naast een proces-verbaal, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van elf uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan