Fryslân, 08-06-2009 • Politieberichten van zondag 7 juni 11.00 uur t/m maandag 8 juni 07.00 uur

Heerenveen: twee ongevallen bij Survivalrun
De politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van twee ongevallen tijdens de Survivalrun in de Knipe. Daar vielen twee deelnemers kort achter elkaar uit een hindernis en raakten daarbij beiden gewond. Even na 16.00 uur viel een 19-jarige deelneemster uit Heerenveen uit een ca. twee meter hoge hindernis en kwam daarbij op haar rug terecht. Ze werd met rugletsel met een ter plaatse geroepen traumaheli naar het UMCG overgebracht. Kort daarna viel uit een ca. 4 meter hoge hindernis een 16-jarige deelneemster uit Gorredijk. Ze werd met eveneens rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. De organisatie van de Survivalrun besloot na de twee ongevallen de wedstrijd te staken.

Damwoude: automobilist buiten westen door drugsgebruik
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Wouterswoude. De man werd op de J.R. Kloostermanstraat buiten westen in zijn auto aangetroffen, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum werd overgebracht. Aangezien het vermoeden bestaat dat de man drugs had gebruikt, is hem daar een bloedproef afgenomen en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wolvega: aanhouding
De politie heeft zondagavond een 35-jarige inwoner van Wolvega aangehouden. De man had stampij gemaakt in een horecagelegenheid aan het Van der Sandeplein. Nadat hij door de eigenaar naar buiten was gewerkt gooide de verdachte een terrasstoel tegen diens been. De man werd door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Harlingen: aanhouding
De politie heeft maandagmorgen vroeg een 35-jarige inwoner van Kimswerd aangehouden. De man werd op de Spoorstraat op een fiets aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig is. De man werd op verdenking van diefstal dan wel heling aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: brand in garage
De politie onderzoekt een brand bij een woning aan De Bird. Zondag omstreeks 01.30 uur werd de brand gemeld. Bij aankomst van de brandweer bleken een garage en een auto, die ter hoogte van dezelfde woning langs de weg stond, in brand te staan. De brandweer kon niet voorkomen dat de garage geheel uitbrandde, de auto liep flinke schade op. Aangezien brandstichting niet uitgesloten kan worden, zal de politie nader onderzoek doen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan