Politieberichten van zondag 7 februari 11.00 uur tot maandag 8 februari 07.00 uur.

Franeker: inbraak in woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de A. Maria van Schurmansingel. Zondag tussen 15.15 en 22.00 uur was men via een raam binnengekomen, waarna een laptop, een paspoort, sierraden en zilver bestek weggenomen werd. De 68-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: twee mannen aangehouden na gooien bierblikjes
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een woning aan het Anjenplein, twee mannen van 55 en 60 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernielingen. Een getuige had gezien dat de mannen vanuit een woning in een flat, bierblikjes tegen geparkeerde auto’s gooiden en waarschuwde de politie. Deze konden de mannen in de woning aanhouden, waarna ze overgebracht werden naar het bureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Woudsend: getuigen overval gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van een mislukte overval die maandagochtend vroeg rond 5.00 uur plaatsgevonden heeft bij een benzinestation aan de Vosseleane. De eigenaar van het benzinestation betrapte twee mannen die met een breekijzer probeerden de deur te openen. Bij het zien van de eigenaar sloegen de daders op de vlucht en renden over de brug het centrum in. Een van de mannen was rond de 1 meter 70 en droeg een donker muts en een grijze jas. Van de andere man zijn geen bijzonderheden bekend. De politie roept getuigen op die bijzonderheden hebben gezien om zich via 0900-8844 te melden. Voor dat doel kan men ook via telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

112Fryslan