Fryslân, 08-12-2008 • Politieberichten van zondag 7 december 11.00 uur t/m maandag 8 december 07.00 uur

Sneek: politie houdt mannen aan voor vernielen ruiten
De politie heeft zondagavond op de Johan Willem Frisostraat een 17- en een 38-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een getuige belde met de politie toen deze zag dat de mannen ruiten hadden ingegooid. Later bleek dat er ook nog een aantal autoruiten vernield waren. Op basis van het signalement en de looprichting kon de politie de mannen aanhouden. De mannen zaten onder het bloed en gedroegen zich zeer opstandig. Ze zijn meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Gytsjerk: inbraak in winkel
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een winkel aan de Canterlandseweg in de nacht van zondag op maandag. Men kwam binnen door een gat in het dak te breken. Waarschijnlijk werden de inbrekers gestoord toen iemand spullen kwam ophalen en met kratten ging schuiven. Het is nog onduidelijk of er iets wordt vermist. Een 34-jarige man uit Burgum deed aangifte.

Sint Nicolaasga: inbraak in bedrijf
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een bedrijf aan de Tsukemarwei in de nacht van zondag op maandag. De deur aan de achterzijde van het pand werd geforceerd, waarna men vanuit het kantoor twee geldkistjes met een paar duizend euro meegenomen heeft. Een 59-jarige man uit Sint Nicolaasga deed aangifte.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft zondagavond en -nacht weer gecontroleerd op alcohol. In totaal werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed waarbij zoveel was gedronken dat naast een rijverbod en een proces-verbaal ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betroffen (achtereenvolgens tijd en plaats controle, bestuurder, uitslag ademanalyse, eventuele bijzonderheden):

[ul][li]Zondag 00:10 uur, Kuiperssingel in Drachten, 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Drachten, 815 ug/l.[/li][/ul]

[ul][li]Zondag 01:06 uur, Rottumerweg in Heerenveen, 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerenveen, 900 ug/l. Deze man viel op door zijn slingerende rijgedrag. Om 02:42 zagen surveillerende agenten de man weer rijden. Opnieuw laten blazen en nu blies de man 790 ug/l. De man kreeg nu ook een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod en het rijden met een ingevorderd rijbewijs.[/li][/ul]

112Fryslan