Maandag 7 november

Politieberichten van maandag 7 november

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 46-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van het besturen van een auto terwijl het rijbewijs was ingevorderd. Rond 00.30 uur zagen agenten de man in zijn auto op de Oosterkade rijden en besloten hem te controleren. Tijdens het aanspreken roken zij dat de bestuurder had gedronken. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 580 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Om 02.30 uur zagen de agenten de man opnieuw in zijn auto rijden op de Oosterkade. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar opnieuw proces-verbaal werd opgemaakt.

Man aangehouden voor heling

HEERENVEEN- De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige inwoner van Norg aangehouden op verdenking van heling. Een 21-jarige inwoner van Heerenveen werd door zijn zus gebeld met de mededeling dat haar fiets even daarvoor bij de Hoopstede was gestolen. De Heerenvener ondernam direct actie en maakte een zoekslag in de omgeving. Op de Haskeruitgang zag hij de verdachte met de fiets van zijn zus lopen. Hij hield de man aan en belde direct via 1-1-2 de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering bleek hij nog een kleine hoeveelheid heroïne en speed bij zich te hebben. De fiets en de drugs werden in beslag genomen. In overleg met de officier van justitie werd besloten de fiets terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond op de Keizersgracht een 64-jarige inwoner van Goutum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Nadat de agenten de bestuurder een stopteken hadden gegeven en hem aanspraken, bleek deze alcohol te hebben gedronken. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 695 ug/l blies. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

Man aangehouden voor mishandeling

JUBBEGA- De politie heeft zondagmiddag op de Bremsingel een 55-jarige inwoner van Jubbega aangehouden op verdenking van mishandeling. De man kreeg ruzie met zijn buurman over het plaatsen van een schutting. De emoties laaiden zo hoog op dat de verdachte zijn 33-jarige buurman met een balk sloeg. Die raakte daarbij licht gewond en belde direct via 1-1-2 de politie. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Het slachtoffer heeft zich onder behandeling van een arts moeten stellen en deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur op de Pier Panderstraat een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rondjes op een rotonde rijden en besloten hem te controleren. Toen zij hem aanspraken rook hij naar alcohol en werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 1035 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 13 uur.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan