Politieberichten van maandag 7 mei

Diefstal kabels

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor diefstal van (stroom) kabels. Getuigen zagen dat een man kabels wegnam bij een bouwplaats aan de Julianalaan/Van Loonstraat. Agenten troffen de 36-jarige aan terwijl hij een grote betonschaar bij zich had. De verdachte bekende dat hij kabels gestolen had. In de auto van de 36-jarige lagen naast een aantal stukken kabel ook inbrekers gereedschap en een fiets die mogelijk gestolen was. De auto en de goederen die in de auto lagen, zijn in beslag genomen.

Mishandeling

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 00.30 uur vijf inwoners van Harkema in de leeftijd van 17, 18, 46,46 en 49 jaar aangehouden voor mishandeling. Tijdens een vechtpartij in het centrum van Heerenveen hadden zij een 24-jarige inwoner van De Knipe en een 34-jarige inwoner van Heerenveen geslagen. De groep was vervolgens met een taxi busje weggereden. In de omgeving van Harkema werd de taxi aangetroffen en de vijf verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij.

Snelle motorrijder

JOURE – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van een motorrijder die op maandagochtend rond 06.00 uur wegvluchtte. Agenten zaten in het politiebureau en hoorden van verre een motor met hoog toerental aankomen rijden vanuit het centrum van Joure. De motorrijder stopte bij de benzinepomp tegenover het politiebureau aan de Geert Knolweg. De agenten gingen naar de motorrijder om hem aan te spreken op zijn rijgedrag. Bij het zien van de politie trok hij het gashandel open en ging er vandoor. Via de Sewei reed de motorrijder naar de Scheen. Op de Scheen reed de bestuurder met snelheden van boven de 150 kilometer. De motorrijder reed vervolgens het trottoir op om via een tuin in de richting van de Pelmolenstraat te rijden. Hier verdween hij uit zicht van de agenten. Het kenteken van de motor is bekend en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bestuurder onder invloed van GHB

HEERENVEEN – De politie heeft zondag rond 17.30 uur een 24-jarige inwoner van Broek aangehouden voor het rijden onder invloed van GHB. Een getuige zag de 24-jarige slingerend over de Weinmakker rijden en belde met de politie. Agenten troffen de auto aan en zagen dat de 24-jarige door een rood verkeerslicht reed en met een flinke snelheid een kruising passeerde. Het lukte om de bestuurder in zijn auto staande te houden. De bestuurder bleek zwaar onder invloed te zijn en werd hierop aangehouden. De auto waarin hij reed is in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De 24-jarige verklaarde dat hij GHB gebruikt had. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Woning inbraak

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats vond in een woning aan de Roptastate. De inbraak vond plaats tussen 5 mei 10.00 uur en 6 mei 13.30 uur. De inbreker(s) zijn binnengekomen door een raam te forceren. Uit de woning werden o.a. laptops, een spelcomputer en sieraden gestolen.

Aanrijding met gewonde

TJALLEBERD – De politie heeft zondag rond 23.00 uur geassisteerd bij een ongeval waarbij een fietser door een auto aan was gereden. Een 43-jarige inwoner van Goingarijp reed met zijn bestelauto vanuit de richting van Gersloot naar Tjalleberd. Op de Aengwirderweg kwam een 44-jarige inwoner van Gersloot hem op de fiets tegemoet rijden. De 43-jarige probeerde de fietser te ontwijken maar dit lukte niet en een aanrijding was het gevolg. De 44-jarige, die onder invloed van alcohol was, raakte gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is een bloedproef afgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Bromfietser zonder rijbewijs

SURHUISTERVEEN – De politie heeft zondag rond 17.00 uur een 25-jarige inwoner van Surhuizum bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen dat de 25-jarige vlak voor de politieauto met zijn bromfiets een ‘wheelie’ maakte. Vervolgens haalde de bestuurder met een te hoge snelheid een aantal auto’s in en gaf geen richting aan toen hij afsloeg. Toen de agenten hem staande hielden bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De 25-jarige is aangesproken op zijn rijgedrag en kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Bron: [url]www.politie.nl/Friesland[/url]

112Fryslan