Politieberichten van maandag 7 februari.

Aanrander aangehouden
SNEEK – De politie heeft vrijdagmiddag op de Lemmerweg een 28-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van aanranding. De man wordt ervan verdacht woensdag 2 februari drie minderjarige meisjes te hebben lastig gevallen in de omgeving van de Lemmerweg. Na deze meldingen besloten agenten te posten in de omgeving. Vrijdagmiddag zagen zij een man fietsen die voldeed aan het signalement. Na overleg met de officier van justitie werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor bekende de Heerenvener de aanrandingen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag rond 13.30 uur op de Aldlansdyk het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige beginnend bestuurder uit Hurdegaryp. De man reed 104 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur toegestaan is. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand in woonboot
SNEEK – De politie heeft zondagavond de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een woonboot aan de Selfhelpweg. Rond 19.30 uur kwam een melding binnen dat de boot in brand stond, waarna brandweer en politie snel ter plaatse waren. De eigenaar verklaarde dat hij het vuur rond zijn kachel / schoorsteen had zien ontstaan en geprobeerd had de brand te blussen. Door de stevige wind laaide het vuur echter flink op. Uit voorzorg werden de bewoners van de boten ernaast geëvacueerd. Rond 22.45 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en konden de mensen weer terug naar hun woning.

Man overvallen
DRACHTEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een straatroof die zondagavond op de Gauke Boelensstraat gepleegd werd. Een 25-jarige man uit Drachten fietste rond 19.00 uur richting de Zuiderhogeweg toen hij door twee jongens vastgepakt werd. Een van de jongens hield een puntig voorwerp bij zijn been, waarna hij zijn telefoon en portemonnee afgeven moest. Hierna liepen de jongens de wijk De Peppel in. Later die avond werden de portemonnee zonder geld en de telefoon teruggevonden in een tuin aan de Moezel. Het signalement van de daders is:

Man 1
[bullets]1.85 meter
Blond haar met pet
Spijkerbroek[/bullets]

Man 2
[bullets]1.85 meter
Spijkerbroek
Donkerbruine jas
Zwart/witte sjaal[/bullets]

Beide mannen spraken accentloos Nederlands. Op het moment dat de aangever vastgehouden werd, was een reclamebezorger op de hoek van de straat aan het werk. De politie is op zoek naar deze reclamebezorger of andere getuigen die meer over deze overval kunnen vertellen. U kuntcontact met de politie opnemen via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
DRACHTSTERCOMPAGNIE – De politie heeft zondagavond op de A7 het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige automobilist uit Opende. De bestuurder passeerde een controle met de lasergun met 176 kilometer per uur terwijl 120 kilometer per uur toegestaan is. Naast de invordering werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken opgelost door DNA-hit
LEEUWARDEN- De politie heeft drie inbraken opgelost via een DNA-hit. Daarbij konden twee Leeuwarders van 32 en 31 worden aangehouden. De drie inbraken vonden plaats in een winkel aan het Cambuurplein in de periode van augustus tot december. Uit het bedrijf werden bij alle inbraken sigaretten weggenomen. De politie kwam de daders op het spoor via het aangetroffen DNA-celmateriaal en startte een onderzoek. Vervolgens kwam de 32-jarige verdachte in beeld. Na zijn aanhouding gaf de Leeuwarder zijn betrokkenheid toe bij twee inbraken. Over de derde inbraak verklaarde de 32-jarige man dat die door een andere man was gepleegd en hij noemde daarbij de naam van de 31-jarige Leeuwarder. Deze man werd ook aangehouden. Beide mannen werden na verhoor heengezonden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van inbraak kinderboerderij
DRACHTEN – De politie onderzoekt een inbraak in een kinderboerderij op de Oude Slingeweg die in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 05.00 uur gepleegd werd. Men kwam binnen na het maken van een gat in het dak waarna het kantoor werd doorzocht. Uit de kluis werd een geldbedrag weggenomen. Een 43-jarige inwoner van Drachten deed aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze inbraak. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Getuigen gezocht van vernieling auto’s
GROU – De politie zoekt getuigen van een vernieling van minimaal zeven auto’s op de Kievitstraat. De vernieling werd vermoedelijk gepleegd tussen donderdagavond omstreeks 23.00 uur en vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur. De auto’s werden bekrast met een scherp voorwerp. De politie komt graag in contact met getuigen van deze vernieling. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie waarschuwt voor ‘neppolitie’
SNEEK – De politie heeft twee meldingen binnen gekregen van gevallen waar mensen in hun auto staande gehouden werden door personen die zich uitgaven als politieagenten. Deze personen reden in een onopvallende auto met aan de achterzijde een lichtbalk met de tekst ‘stop politie’. De staande gehouden personen kregen een waarschuwing voor het mobiel bellen tijdens het rijden en zouden volgens de ‘politie’ een bekeuring thuis gestuurd krijgen. De politie roept mensen op die vergelijkbare ervaringen hebben, zich te melden bij de politie. Ook waarschuwt zij u alert te zijn op personen die zich uitgeven als politie. Bij een controle dient een agent zich altijd te kunnen legitimeren. Vertrouwt u het niet? Bel dan onmiddellijk via 1-1-2 de politie.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed
FRYSLAN – De politie heeft zondagavond en in de nacht van zondag op maandag op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In twee gevallen was zoveel gedronken dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

Zondag 18.25 uur, Nobelweg in Leeuwarden, 58-jarige automobilist uit Boksum, 945 ug/l, reed met een al ingevorderd rijbewijs.
Zondag 21.20 uur, Jousterweg in Heerenveen, 34-jarige automobilist uit Heerenveen, 915 ug/l, beginnend bestuurder.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan