Politieberichten van maandag 6 juni

Radarcontroles volgen via Twitter

FRYSLAN – Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Fryslân gaat met ingang van maandag 6 juni een aantal van de dagelijkse radarcontroles via Twitter aankondigen. Door deze controles actief te benoemen verwacht het VHT de verkeersveiligheid in de provincie nog meer te verhogen. De politie hoopt dat bestuurders zich steeds bewust zijn van de snelheid waarmee zij aan het verkeer deelnemen en de gevaren die aan hoge snelheden verbonden zijn. Het VHT rekent op een zodanige preventieve werking dat bestuurders hun snelheid altijd aan de plaatselijke omstandigheden aanpassen, ook op momenten dat er niet gecontroleerd wordt. Door de inzet van Twitter werkt het team transparant en laat zij zien wat zij doet om de verkeersveiligheid te verhogen.

Twitter bij politie Fryslân

De politie Fryslân heeft in het afgelopen jaar goede ervaringen opgedaan met de inzet van Twitter. De Friese opsporingssite Dader Gezocht heeft een eigen twitter-profiel en twittert actief opsporingsberichtgeving. Daarnaast twitteren onder andere de persvoorlichters, de centralisten van de meldkamer politie Fryslân, de buurtagenten en het inbrakenteam. Vanaf vandaag komt daar het Verkeershandhavingsteam dus bij!

Volgen?

De tweets zijn te volgen via @vht_frl en het VHT nodigt dan ook alle geïnteresseerde weggebruikers uit om haar te volgen. Als volgers vragen hebben, worden zij verzocht telefonisch contact op te nemen met 0900-8844. Meer weten over het VHT? Kijk dan op www.politie.nl/friesland/verkeer.

Dronken schipper aangehouden

VLIELAND – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op Vlieland een 42-jarige schipper uit Leeuwarden aangehouden. De man was met zijn schip vastgelopen op de Vliehors. Bij een blaastest blies hij 570 ug/l. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het bureau.

Brand in schuur

OENTSJERK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een brand zondagmorgen aan de Wynzerdyk. Rond 11.45 uur kwam een melding binnen dat daar een schuurtje in brand stond. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting.

Man aangehouden voor niet legitimeren

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend omstreeks 09.15 uur een 26-jarige automobilist uit Anjum aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Agenten zagen de bestuurder rijden en besloten hem te controleren. Het bleek dat de APK van de auto vervallen was en dat het voertuig allerlei technische mankementen vertoonde. Daarnaast kon de Anjumer geen rijbewijs tonen en had hij ook geen ander legitimatiebewijs bij zich. Voor het vaststellen van zijn identiteit werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vanwege de gebrekkige staat van zijn auto werd kentekenbewijs deel 1 ingenomen. De man krijgt 28 dagen de tijd om deze mankementen te verhelpen waarna hij het kentekenbewijs terug zal ontvangen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

DRONRIJP – De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Wijnaldum. De automobilist werd op de Hearewei staande gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat hij gedronken had, werd hij overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 800ug/l. Naast de invordering goed voor een rijverbod van negen uur. De man mocht met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Openbare schennis

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op het Stationsplein een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openbare schennis van de eerbaarheid. Een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden had gemeld dat de man in haar bijzijn in de wachtruimte van het busstation zichzelf zat te bevredigen. De politie trof de man ter plaatse aan, hield hem aan en bracht hem over naar het bureau. Na verhoor mocht de man met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Man rijdt onder invloed

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 62-jarige man uit De Wilgen die slingerend op zijn snorfiets over het Moleneind reed staande gehouden. Het vermoeden bestond dat de man gedronken had en dus werd hij overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 770 ug/l. Zijn rijbewijs kon niet ingevorderd worden omdat deze eerder dit jaar al ingevorderd was. De man mocht met proces-verbaal en een rijverbod van negen uur het bureau weer verlaten.


112Fryslan