Maandag 6 februari

Politieberichten van maandag 6 februari

Brand in woonboerderij

OOSTERWOLDE – In een woonboerderij aan de Prandingaweg heeft zondagochtend een brand gewoed. Het dak op het achterste deel van het pand, vatte even voor 9.00 uur vlam. Vermoedelijk is de brand ontstaan na het gebruik van een warmte-element om een waterleiding te ontdooien. Onder de dakpannen bevond zich riet waardoor de brand snel uitbreidde. De op dat moment aanwezige bewoners konden veilig het pand verlaten. Zij zijn opgevangen. Van gewonden was geen sprake.

Mede vanwege de hevige rookontwikkeling was het reden voor de brandweer om op te schalen. De brandweerkorpsen uit Oosterwolde en omgeving werden ondersteund door de brandweer uit Assen en Drachten. De politie heeft de omgeving afgezet. Het was erg lastig om bij de brandhaard te komen waardoor de inmiddels uitslaande brand er voor zorgde dat het achterste deel verloren ging.

Via een geluidswagen werd omwonenden gevraagd ramen en deuren te sluiten. De gemeente Ooststellingwerf gaf via een brief, die zondagmiddag in de wijk werd bezorgd, informatie over de situatie en de rookontwikkeling. Bij de brand zijn geen bijzondere gevaarlijke stoffen of verontrustende hoeveelheden vrijgekomen

Rijden onder invloed van drugs

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag een 31-jarige automobilist uit Leeuwarden betrapt tijdens het rijden onder invloed van drugs en het rijden zonder geldig rijbewijs. De Leeuwarder reed agressief en te snel en daarom viel hij op. Agenten gaven de bestuurder op de Groningerstraatweg een stopteken. Na een gesprek ontstond het sterke vermoeden dat de automobilist onder invloed van drugs verkeerde. De man werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een bloedproef bij hem afgenomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het rijden zonder geldig en het rijden in een onverzekerde auto. Omdat de Leeuwarder ook nog door de agenten werd gezocht vanwege een eerdere bedreiging, werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na inbraak in bedrijf

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige inwoner van Leeuwarder aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf. Surveillerende agenten hadden zondagavond op deApolloweg een lege kassalade gevonden. Later die nacht zagen agenten twee mannen op scooters rijden. Bij het zien van de politie ging het duo er vandoor. De 33-jarige man stopte alsnog werd vervolgens gecontroleerd. De scooter stond niet als gestolen te boek en daarom mocht de man verder. ’s Nachts deden agenten onderzoek naar de herkomst van de kassa en de scooter. Al snel werd duidelijk dat tussen beide zaken een overeenkomst was. Zowel de scooter als de kassa waren afkomstig van een bedrijf aan de Vestaweg. Daar bleek eerder die nacht een inbraak te zijn gepleegd. Naast de kassa waren daar ook nog drie scooters buit gemaakt. Reden voor de agenten om naar de woning van de 33-jarige man te gaan. Daar werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bestuurder gezocht na verlaten plaats na ongeval

EASTERMAR – De politie is op zoek naar een bestuurder die vrijdagochtend betrokken was bij een ongeval op de Grote Hornstweg. Omstreeks 11.15 uur reed een 24-jarige man uit Drachten in een groene Mercedes Benz vanuit Heechsan in de richting van Eastermar. Een tegenligger kwam hem tegemoet en reed op de verkeerde weghelft. Om een frontale botsing te vermijden maakte de 24-jarige bestuurder een stuurcorrectie en raakte hierdoor in de slip en eindigde tegen een boom. De man kwam met de schrik vrij. Echter de passagierszijde van zijn auto was volledig ingedeukt. De andere bestuurder is onbekend gebleven. Volgens de Drachtenaar reed de tegenligger in een redelijk nieuwe donkerblauwe VW Passat station. De betrokken bestuurder of eventuele getuigen kunnen zich via 0900 – 8844 bij de politie melden.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan