Maandag 5 maart

Politieberichten van maandag 5 maart

Aanhouding na poging inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging inbraak. Een agent in een onopvallend dienstvoertuig zag de verdachte staan tegen het hek van een autobedrijf aan de Leo Twijnstraat. De Leeuwarder keek schichtig om zich heen en klom vervolgens over het hekwerk waarna hij het afgesloten bedrijfsterrein op liep. De man keek vervolgens door de ramen van geparkeerde auto’s. Inmiddels was nog een politie-eenheid gealarmeerd. De verdachte zag de gearriveerde agenten waarna hij voldeed aan het aanroepen om te blijven staan. Daarna kon de 36-jarige man, die een bekende van de politie is ter zake inbraken en diefstallen, worden aangehouden waar hij op het politiebureau voor nader onderzoek werd ingesloten. In zijn rugzak zat inbrekersgereedschap. De agent heeft met de eigenaar een onderzoek op het bedrijfsterrein ingesteld. Vooralsnog is er geen sprake van inbraak of dat er iets mist.

Man aangehouden na mishandeling met helm

FRANEKER- De politie heeft zondagavond in de Schoener een 21-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van mishandeling. Zondagmiddag rond 12.30 uur reed een 27-jarige inwoner van Franeker in zijn auto over de Vijverstraat. Achter hem reed een bromscooter met daarop twee dames die vlak achter zijn auto reden. Toen hij moest afremmen schrok de bestuurster van de scooter en botste bijna tegen de achterzijde van zijn auto. De beide dames reageerden kwaad en reden vervolgens weg. Toen het slachtoffer zijn auto even later in de A. Kuyperstraat parkeerde, kwam dezelfde scooter aanrijden en stopte bij zijn auto. Er stapten twee mannen van de scooter waarvan de beide mannen hun helm afdeden en naar hun slachtoffer liepen. Een van de mannen sloeg zijn slachtoffer vervolgens met zijn helm tegen het hoofd van het slachtoffer. Na zijn daad vertrokken de beide mannen op hun scooter en reden weg. Direct belde het slachtoffer via 1-1-2 de politie waarna er een Burgernetaktie werd opgestart waarbij 1034 deelnemers werden benaderd. Via tips die via Burgernet binnen kwamen kon de politie de verdachte rond 18.00 uur in zijn woning aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De helm werd in beslag genomen. Het slachtoffer liep een gebroken tand een gescheurde lip op en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Auto vernield

HURDEGARYP- De politie onderzoekt de vernieling van een personenauto die geparkeerd stond aan de Stationsweg. De vernieling vond waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag plaats. Rond 04.00 uur werd een buurman rond 04.00 uur eventjes wakker van een lawaai en viel vervolgens weer in slaap. Toen hij zondagmorgen rond 10.00 uur naar buiten liep om te kijken of er iets was gebeurd, zag hij dat de ramen van de auto van zijn buurman waren vernield. De eigenaar doet aangifte.

Bestelauto en fietsen gestolen

JOURE- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur een onderzoek ingesteld na een diefstal van een bestelbus die op de Blauwhoflaan werd gestolen en een inbraak in een rijwielwinkel aan de Tolhuiswei waarbij 20 fietsen werden gestolen. Agenten zagen rond 03.40 uur een auto snel door Joure rijden en besloten de bestuurder te controleren. Op de Tolhuiswei troffen zij de betrokken auto en de bestuurder aan bij de rijwielzaak. De man had een inbraakalarm melding gekregen en ging polshoogte bij zijn zaak nemen. Daar bleek te zijn ingebroken. Uit het bedrijf waren 20 fietsen gestolen. De agenten stelden vervolgens in de omgeving een onderzoek in. Een uur later zagen de agenten op de A6 een bestelauto met hoge snelheid en met een kapot achter licht rijden en besloten deze te controleren. Toen zij het voertuig naderden sloeg deze af in de richting van Sint Nicolaasga en reed vervolgens bij het zien van de politieauto met hoge snelheid in de richting van Follega. Nadat zij de bestuurder een stopteken hadden gegeven, stopte de bestelwagen en sprongen twee mannen uit de auto en renden de weilanden in. Een zoektocht in de omgeving leverde geen aanhoudingen op. Uit onderzoek bleek dat de bestelwagen ook van diefstal afkomstig te zijn en was eerder die nacht gestolen op de Blauwhoflaan.In de laadruimte werden 20 nieuwe fietsen aangetroffen. De benadeelden doen aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan