Politieberichten van maandag 4 juli

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

FEANWALDEN- De politie heeft zondagmiddag op de Rondweg het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Garijp ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid in zijn auto rijden en registreerden een snelheid van 132 kilometer per uur daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De automobilist kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Man verdronken na val in water

BERLIKUM- De politie heeft zondagmorgen het stoffelijk overschot van een 49-jarige inwoner van Berlikum in het water aan de Wiersterdyk aangetroffen. Omstreeks 09.30 uur zagen voorbijgangers het levenloze lichaam van de man in het water drijven en waarschuwden direct via 1-1-2 de politie. Agenten kwamen ter plaatse en de omgeving werd voor sporenonderzoek afgezet. Vervolgens werd door rechercheurs van de forensische opsporing een onderzoek ingesteld. Op het lichaam van de overleden Berlikumer werden geen sporen aangetroffen die op geweld duiden. Daarom sluit de politie een misdrijf uit. Het vermoeden bestaat dan ook dat de man door nog onbekende oorzaak in het water is gevallen en is verdronken.

Burgernetactie na straatroof

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag om 13.20 uur in het centrum van Leeuwarden een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een straatroof die plaatsvond op de op de Wirdumerdijk. Daar werd het slachtoffer (leeftijd en woonplaats onbekend) door een man gevraagd of hij geld kon wisselen. Toen hij zijn portemonnee opende, werd het geld uit zijn portemonnee gestolen. De verdachte verdween in de richting van de NS-Station waar dader uit het zicht verdween.

Signalement:

*Man
*Oost-Europees type
*Slecht gebit
*Donker lederen vest

Hennepkwekerij ontdekt na lekkage

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Pietersburen een hennepkwekerij ontdekt. De onderburen klaagden over wateroverlast. In de meterkast liep het water namelijk langs de muur en in de woningkamer drupte het water van het plafond. Agenten gingen naar de betreffende woning, maar na diverse keren aanbellen werd niet open gedaan. Uiteindelijk besloten de agenten om de deur te forceren. Al snel werd duidelijk dat een hennepkwekerij de oorzaak van de lekkage was. Op de vloer stond een grote laag water en ook een deel van de elektrische installatie lag daar in. Levensgevaarlijk, ook omdat de stroom illegaal was afgetapt. De kwekerij met 353 hennepplanten werd ontmanteld en de stroom werd door het elektriciteitbedrijf geheel afgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de huurder van de woning. Een schoonmaakbedrijf moest er aan te pas komen om al het water op te ruimen.

Gezellige Dancetour

LEEUWARDEN- De politie en organisatie kan tevreden terugzien op de Dancetour die zondag werd gehouden op het Oldehoofsterkerkhof. Het evenement begon om 13.00 uur en duurde tot 22.00 uur. De Dancetour werd door 9000 bezoekers bezocht en de sfeer was prima te noemen. De politie en de beveiliging hoefden nauwelijks in actie te komen. Over de gehele dag werden vijf personen aangehouden. Drie daarvan, allen vrouwen, droegen cs-traangas bij zich en dat werd tijdens de fouillering gevonden. Het bezit en voorhanden hebben van dit middel is verboden gesteld in de Wet Wapens en Munitie. Een man was in het bezit van vermoedelijk amfetamine. Omdat hij meer dan een gebruikershoeveelheid bij zich had, werd hij aangehouden. Tenslotte werd nog een andere man aangehouden voor mishandeling van een beveiliger.

Twee mannen aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige inwoner van Oldeberkoop en een 23-jarige inwoner van Nijeberkoop aangehouden voor belediging en voor het niet voldoen van bevel of vordering. De mannen gedroegen zich erg vervelend in een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier, waarna de eigenaar de politie belde. Tijdens een bemiddelend gesprek tussen de agenten en één van de mannen, meende de andere zich hiermee te moeten bemoeien. Toen de agenten de man diverse keren had gevraagd om weg te gaan, bleef hij vervelend waarna hij werd aangehouden. De 23-jarige man meende de agenten daarna te moeten beledigen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politie politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan