Politieberichten van zondag 3 januari 11.00 uur t/m maandag 4 januari 07.00 uur

Leeuwarden: politie houdt mannen aan voor bezit drugs
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige man en een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit van softdrugs. Op de Stationsweg viel het voertuig waarin beide verdachten reden op door de behoorlijke snelheden en slingerend rijdgedrag. De agenten konden het voertuig op het Heer Ivostraatje staande houden voor een controle op het mogelijk rijden onder invloed. De inzittenden spraken onduidelijk en hadden grote pupillen. In de auto werd een fles met een kleurloze vloeistof, vermoedelijk GHB, aangetroffen. Ook lag er een tas met gebruikersartikelen voor harddrugs. De mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De 27-jarige bleek alleen een geldig bromfietsrijbewijs te hebben en geen rijbewijs B. Voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen de 32-jarige werd proces-verbaal opgemaakt. In de auto, die inbeslaggenomen werd, trof de politie mogelijk inbrekerswerktuigen aan. Ook dit werd inbeslaggenomen.

Surhuisterveen en Heerenveen: rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Lanaken (België). De man werd gecontroleerd op de Gedempte Vaart in Surhuisterveen. Na een blaastest werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die had als resultaat 370 ug/l. Het betrof een beginnend bestuurder waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en er proces-verbaal werd opgemaakt. In Heerenveen werd op de Roerdomplaan een 17-jarige bromfietser uit Heerenveen staande gehouden. Na een blaastest werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die had als resultaat 165 ug/l. Uit de controle bleek dat de bromfietser niet in bezit was van een rijbewijs. Voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs werd proces-verbaal gemaakt.

Koudum: aanvullende getuigenoproep bij vuurwerkongeluk
De politie heeft na een vuurwerkongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Ds. L Tinholtstraat een onderzoek opgestart. Een 16-jarige meisje uit Oudega liep na het afsteken van vuurwerk zwaar gezichtsletsel op en moet hierbij haar oog missen. Lopende het onderzoek is gebleken dat er een persoon is geweest die kort na het incident is weggefietst en daarbij de naam van de mogelijke dader heeft geroepen. Dit is een belangrijke getuige voor het onderzoek. De politie doet hiermee een dringend beroep op deze getuige om zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

112Fryslan