Maandag 31 oktober

Politieberichten van maandag 31 oktober

170 voertuigen gecontroleerd tijdens de landbouwcontroles

FRYSLAN – De politie heeft in de periode van half september tot half oktober intensief gecontroleerd op het landbouwverkeer. Al sinds enkele jaren houdt de Friese politie deze controles op de momenten dat de agrariërs, in het voor- en najaar, veel in het verkeer aanwezig zijn.

Het accent bij de controles op landbouwverkeer lag op de markering van verwisselbare uitrustingstukken zoals ploegen, scharen en maaiers. Wanneer deze onderdelen aan de zijkant meer dan tien centimeter uitsteken, moet er een markeringsbord met roodwitte diagonale strepen op geplaatst worden. Naast deze markering controleerde de politie op verlichting, spiegels en scherpe uitstekende delen. Belangrijke doelstelling van de landbouwcontroles van de politie Fryslân is het verhogen van de verkeersveiligheid voor de bestuurders zelf maar ook voor de overige verkeersdeelnemers.

49 bekeuringen

Van 19 september t/m 17 oktober werden in totaal 170 voertuigen gecontroleerd waarbij 27 bekeuringen werden uitgeschreven en 37 waarschuwingen gegeven. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor overtredingen zoals defecte verlichting, het onjuist vervoeren van lading, het ontbreken van een afgeknotte driehoek en niet afgedekte scherpe delen.

Publiekscampagne

Naast de controles op landbouwverkeer lanceerde de politie Fryslân in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân op 19 september een publiekscampagne. Op twintig plaatsen in Fryslân hingen spandoeken en waren radiospots te horen. Daarnaast werden campagneadvertenties geplaatst in agrarische vakbladen. In het voorjaar van 2012 zal de politie Fryslân wederom intensief landbouwcontroles uitvoeren.

Inbraak in woning

SCHARNEGOUTUM – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak die zondag tussen 11.00 en 18.45 uur bij een woning aan de Sint Martensdyk plaatsgevonden heeft. Via een raam aan de achterzijde van de woning kwam men binnen, waarna een kluis opengebroken en leeggehaald werd. Hierbij werd een geldbedrag weggenomen. De 39-jarige bewoonster deed aangifte.

Zeven inbraken in schuurtjes

IDSKENHUIZEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar inbraken in zeven schuurtjes op een recreatiepark aan het Mastersein. De afgelopen dagen werden de deuren van deze schuurtjes geforceerd. Uit één schuurtje werd een buitenboordmotor weggenomen. Een aantal eigenaren moet nog aangifte doen.

Twaalf inbraken in caravans

ECHTENERBRUG – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar inbraken in twaalf caravans of tuinhuisjes op een camping aan de Turfkade. Tussen zaterdag en zondag werden hier de sloten van caravans en bergingen/tuinhuisjes geforceerd. Het is nog niet duidelijk of hierbij iets weggenomen werd. De eigenaren moeten nog aangifte doen.

Man aangehouden voor mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft zondagavond in een woning aan de Melkkelder een 47-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling, huisvredebreuk en bedreiging. Een 50-jarige man uit Drachten alarmeerde de politie en gaf aan dat een aantal personen zijn woning was binnengedrongen. De verdachte had hem hierbij bij zijn keel gegrepen en geslagen. De politie hield de verdachte, een bekende van de aangever, niet veel later in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Boeierstraat. Zondag tussen 14.30 en 16.45 uur werd hier een raam geforceerd waarna sieraden en geld weggenomen werden. De 76-jarige bewoner deed aangifte.

Inbraken in garageboxen

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar inbraken in meerdere garageboxen aan de Apolloweg. Een aantal deuren werd geforceerd, waarna uit één box een boiler en gereedschap weggenomen werd. Door het wegnemen van de boiler was de hele box onder water gelopen, wat ook schade bij de naast gelegen boxen veroorzaakte. Een 49-jarige man uit Leeuwarden en een 47-jarige man uit Goutum deden aangifte.

Inbraak sportkantine

DELFSTRAHUIZEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantine van een sportvereninging aan De Kampen. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen door het forceren van een raam. Uit de kantine is een groot aantal etenswaren weggenomen. Dit gaat om dozen snoepgoed en snacks en alcoholische en non-alcoholische dranken. Namens de gedupeerde vereniging heeft een 51-jarige vrouw uit Delfstrahuizen aangifte gedaan.

Diefstal van bezine

DE WESTEREEN – De politie stelt een onderzoek naar de diefstal van bezine uit auto’s. Afgelopen weekend werd op de Gielfinkstrjitte uit de auto van een 73-jarige vrouw en uit de auto van een 65-jarige man benzine gestolen. Het gaat om enkele liters. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan.


Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan