Politieberichten van maandag 31 mei.

Koperdieven op heterdaad aangehouden
SNEEK – De politie heeft een 32-jarige en een 27- jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van diefstal van koper. Zondag rond 21.30 uur werd er bij de politie gemeld dat er twee mannen op het dak van het Oude Theater aan de Westersingel zaten. Volgens de getuigen knipten deze verdachten koperen leidingen los. De ter plaatse gekomen agenten zijn het terrein opgegaan en zagen nog net dat de 27-jarige weg probeerde te komen. Hij kon aan worden gehouden. De tweede verdachte werd in eerste instantie niet gevonden worden maar de ter plaatse gekomen politie hondengeleider had met zijn hond geen moeite om de verdachte te vinden. Deze zat in de kelder van het gebouw verstopt. Tijdens zijn aanhouding werkte de Sneker niet mee. Pas toen de politiehond in werd gezet staakte hij zijn verzet en zijn de beiden verdachten voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. In het pand vond de politie losgeknipte koperen leidingen en zink. De eigenaar van het pand wordt hiervan op de hoogte gesteld.

Politie vordert rijbewijs in
LANGWEER – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 39-bestuurder van Leeuwarden. Surveillerende agenten zagen de man rond 01.30 uur rijden op de Bredyk. Toen zij hem voor een controle staande hielden rees de verdenking dat de Leeuwarder te veel alcohol gedronken had en is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 785 ug/l goed voor een proces-verbaal en invordering van zijn rijbewijs.

Brandstichting en vernieling
HURDEGARYP – De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting van een auto en de vernieling van een ruit. In de nacht van zondag 30 mei op maandag 31 mei werd er rond 02.00 uur via !-1-2 een melding ontvangen dat er een auto in de brand stond bij een woning aan de Koaikamp. Ook was er een ruit in gegooid van deze woning. Toen de politie bij de woning kwam was de brand, die aangestoken was bij de voorwielen van de auto, door de 42-jarige eigenaresse geblust. Een groot thermopane ruit was ingeslagen met behulp van stenen. Door de agenten is in de omgeving van de woning een onderzoek ingesteld maar de dader(s) werden niet meer aangetroffen. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Hebt u iets gezien? Belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u anoniem blijven bel dan naar de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het nummer 0800 -7000.

Ruiten vernield van woning
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader(s) die van een woning aan de Woudstraat ruiten hebben vernield. In de nacht van zondag 30 mei op maandag 31 mei rond middernacht werd er bij de politie gemeld dat de inzittenden van een personenauto, mogelijk een Volkswagen Golf, ruiten in hadden gegooid van een woning. De ter plaatse gekomen agenten zagen dat er met stenen enkele ruiten kapot waren gegooid. De bewoner, die op dat moment niet thuis was, is door de buren in kennis gesteld.
De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Hebt u iets gezien? Belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u anoniem blijven bel dan naar de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het nummer 0800 -7000.

Controle snoekbaarsvissen
FRYSLAN – De politie heeft zaterdag tijdens de opening van het snoekbaarsseizoen een controle gehouden op snoekbaarsvissen. Er werd met drie politieboten gecontroleerd in het gebied tussen Sneek, Terherne, Earnewald, Drachten en Burgum. De controle werd samen gehouden met de controleurs van de hengelsportfederatie Fryslân. Er waren veel snoekbaarsvissers op het water en de vangsten waren over het algemeen goed te noemen. De meeste vissers waren in ieder geval tevreden met de vangst. Tijdens de controle werd diverse keren gezien dat vissers een snoekbaars binnen haalden. In totaal werden 90 vissers gecontroleerd. Er werd maar twee keer proces-verbaal opgemaakt voor het vissen met levend aas. De agenten en de controleurs van de hengelsportfederatie troffen geen vissers aan zonder vispas.

112Fryslan