Maandag 30 juli

Politieberichten van maandag 30 juli

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Hoorn (NH) ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde op de Harlingerstraatweg een snelheidscontrole met een lasergun met 160 kilometer per uur, terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de man ingevorderd, tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond na val met scootmobiel

DRACHTEN – De politie heeft zondagmiddag op de Lauwers een ongeval onderzocht, waarbij een 79-jarige inwoner van Drachten gewond raakte. De man reed in zijn scootmobiel en kantelde vervolgens. De Drachtster belandde daardoor op straat en raakte daarbij gewond. Volgens getuigen was een passeerde snorfietser mogelijk debet aan het ongeval. Eén van de getuigen ging dan ook met zijn auto achter de nog onbekende snorfietser aan. Dit omdat de man zich niet om het slachtoffer bekommerde en de plaats van het ongeval verliet. De getuige moest echter de achtervolging staken toen de snorfietser twee paaltjes passeerde. De auto kon hier niet langs. Het 79-jarige slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek om de identiteit van de snorfietser alsnog te achterhalen.

Bromfietser gewond na aanrijding met paal

WESTERGEEST – De politie heeft zondagmiddag op de Trekwei een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 16-jarige bromfietser uit Niawier gewond raakte. De jongen reed met zijn scooter tegen een houten paal en kwam daardoor ten val. Met vermoedelijk beenletsel werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Onderzoek naar mishandeling vrouw

SEXBIERUM – De politie onderzoekt de mishandeling van een 40-jarige inwoonster van Sexbierum. De vrouw liep zonmiddag rond 17.10 uur over deFrousleane toen ze volgens eigen een voertuig van achteren hoorde naderen. Het bleek volgens de vrouw te gaan om scooter met daarop twee nog onbekende mannen. Tijdens het passeren voelde de vrouw dat ze werd geslagen op haar rug. Ze kwam daardoor ten val in de berm. Ze voelde met haar hand op haar rug. Toen ze haar hand weer bekeek zat die onder het bloed. Tijdens het passeren van de scooter was het slachtoffer vermoedelijk gestoken met een scherp voorwerp. De 40-jarige verklaarde tegenover de agenten dat de scooter weg was gereden in de richting via de Liauckemaleane. Net na het incident passeerde een hardloper, een kale gebruinde man aldus het slachtoffer. De politie komt graag met deze man, maar ook met andere getuigen, in contact. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met politie via 0900-8844. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Automobilist aangehouden na forse snelheidsovertreding

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de autoweg nabij de wijk Techum een 41-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden. Agenten in een onopvallende politieauto reden over de A32 van Heerenveen in de richting van Leeuwarden. Nabij Wirdum zagen ze een auto met hoge snelheid rijden. Ook op het weggedeelte, waar vanwege werkzaamheden niet harder dan 70 kilometer per uur mag worden gereden, bleef de bestuurder met hoge snelheid rijden. Agenten gaven de bestuurder een stopteken om hem op zijn rijgedrag aan te spreken. De bestuurder trapte vol in de remmen en maakte een noodstop. Omdat de bestuurder zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man niet beschikte over een rijbewijs, dat was in 2005 al ongeldig verklaard na verkeersonveilig rijgedrag. De bestuurder werd voor nader onderzoek ingesloten.

Jongen doet afstand van mini-bike

DRACHTEN – De politie heeft zondagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 16-jarige inwoner van Drachten. De jongen werd betrapt toen hij op de openbare weg op een mini-bike reed. Een motoragent zag de 16-jarige rijden over de Stal. Naast een proces-verbaal voor de jongen besloot zijn moeder dat de mini-bike beter bij de politie kon blijven. Ze deed er dan ook vrijwillig afstand van.

Man aangehouden voor bezit harddrugs

TWIJZEL – De politie heeft zondagavond op de Tsjerkebuorren een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Agenten spraken de bestuurder aan. Hij stond al tijdje geparkeerd in de Tsjerkebuorren en verliet niet zijn voertuig. Voorbijgangers vonden dit verdacht en waarschuwden daarom de politie. In het voertuig zagen agenten een tas liggen met daarin een aantal injectienaalden. De man kon daarvoor geen goede verklaring geven en op grond van de Opiumwet werd nader onderzoek gedaan. In de tas werden naast de naalden ook zakjes met wit poeder aangetroffen, vermoedelijk harddrugs. Hierop werd de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Man probeert buitenboordmotor te stelen

EASTERMAR – De politie onderzoekt de poging tot diefstal van een buitenboordmotor. In de nacht van zondag op maandag werd een bewoner van een woning aan de Elte Martens Beimastrjitte wakker. Hij keek naar buiten en zag een voor hem onbekende man in zijn bootje zitten. De man was druk bezig om de buitenboordmotor los te schroeven. Toen de dief in de gaten had dat hij was betrapt, ging hij er snel vandoor. In het centrum van het dorp stond een auto gereed, waarmee de man vluchtte. Agenten kwamen ter plaatse en nabij de boot werd een betonschaar aangetroffen. Die werd in beslag genomen.

Man aangehouden voor vernieling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 46-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De man had ruzie gekregen een horecagelegenheid aan De Tuinen. Hierop werd de man uit de zaak gezet. De Groninger werd kwaad en trapte het glas van een deur kapot. Ook sloeg de man een portier. Agenten hielden de verdachte voor de horecagelegenheid aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan