Maandag 30 januari

Politieberichten van maandag 30 januari

Woninginbraken

FRYSLAN – De politie onderzoekt zes inbraken in woningen in Fryslân. Alle zes inbraken werden het afgelopen weekend gepleegd. De woningeigenaren deden aangifte.

Blesdijke, zaterdag,Markeweg, bij een sportvereniging werd een raam ingegooid met een steen. De dader(s) zijn naar binnen gegaan en hebben kassa gestolen.
Harlingen, Horscamp, bij afwezigheid van de bewoners werd hier zaterdag tussen 17.00 uur en 21.30 uur ingebroken. De dader(s) zijn aan de achterzijde van de woning het pand binnengegaan. De woning is doorzocht en als buit zijn o.a. sieraden, een laptop en geld gestolen.
Leeuwarden,Nelson Mandelaplein, hier werd zaterdag tussen 18.45 uur en 23.15 uur ingebroken. De daders zijn waarschijnlijk met behulp van een valse sleutel de woning binnengekomen. De woning is doorzocht maar voor zover bekend is er niets weggenomen.
Goutum, Reade Poarte, hier werd zaterdag tussen 13.00 uur en 23.50 uur ingebroken. De daders kwam binnen door een raam te forceren. De woning werd doorzocht en het is nog niet duidelijk wat er gestolen is.
Leeuwarden, Gounodstraat, hier werd zondag tussen 09.30 uur en 14.00 uur een ruit ingegooid. Vervolgens werd uit de woning een laptop gestolen.
Munnekezijl, Olde borchweg, hier werd zondag tussen 15.15 uur en een 20.00 uur een deur geforceerd om zo de woning binnen te komen. Eenmaal binnen werden sieraden en een geldbedrag gestolen.

Inbraak in winkel

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan het Zuidvliet. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd geld weggenomen. Een 50-jarige inwoner van Wolvega deed namens het gedupeerde winkelbedrijf aangifte.

Drie winkeldievegges aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op het Beursplein twee inwoonsters van Drachten van 18 en 20 jaar en een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een paskamer van een winkel aan de Nieuwestad had het personeel diverse afgeknipte beveiligingslabels gevonden. Ook lag tussen de labels een parkeerkaart van één van de parkeergarages in de stad met daarop een kenteken van een auto. Het winkelpersoneel waarschuwde de politie. Agenten gingen vervolgens naar de betreffende parkeergarage. Daar kwam al snel een vrouw zich bij de portier melden met het verhaal dat ze haar parkeerkaart was verloren. Nadat de vrouw het verschuldigde bedrag had betaald, mocht ze de parkeergarage verlaten. Eenmaal buiten kreeg de automobiliste een stopteken en werden de drie inzittenden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De dames waren nog in het bezit van diverse kledingstukken, waarvan duidelijk zichtbaar was dat daar beveiligingslabels vanaf waren getrokken. Al deze kleding bleek eerder die middag gestolen te zijn bij winkels in het centrum van de stad. De drie vrouwen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Twee motoren gestolen na inbraak

DRACHTEN – De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Jade, waarbij twee motoren werden gestolen. Zondagmiddag kwam men de winkel binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden twee motoren van het merk Ktm gestolen. Het opvallende aan de motoren is dat ze beide een oranje frame hebben. De motoren waren voorzien van wedstrijdnummer 94 en 222. Beide motoren hadden nog geen kenteken. Een 41-jarige inwoner van Broeksterwâld deed namens het gedupeerde winkelbedrijf aangifte.

Inbraak in bedrijf

FRANEKER – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Tuinen. Zondagavond ontdekte een 35-jarige inwoonster van Franeker dat in het pand was ingebroken. Het licht brandde en er lag een geldkistje op de grond. De vrouw waarschuwde direct via 1-1-2 de politie omdat ze het sterke vermoeden had er nog iemand in het pand was. Meerdere agenten, waaronder één met een politiehond, gingen naar het bedrijf. Ondanks een zoektocht werd niemand meer aangetroffen. De 35-jarige vrouw deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

BOORNZWAAG – De politie heeft zondagavond op de A7 nabij Boornzwaag het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Sneek ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 173 kilometer per uur, op dit deel van de A7 is een snelheid toegestaan van 120 kilometer per uur. Na een stopteken werd het rijbewijs van de bestuurder uit Sneek ingevorderd. Tevens werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Auto in beslag genomen na rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond de auto van een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden in beslag genomen na het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten kwamen de bestuurder in de binnenstad tegen. Het was hen bekend dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hiervoor was hij de afgelopen periode al vier keer eerder voor bekeurd. En bij de laatste keer was de auto van de Leeuwarder ook in beslag genomen. Hij had hem echter in opdracht van het Openbaar Ministerie terug gekregen, met daarbij de mededeling dat bij een volgende overtreding de auto definitief in beslag zou worden genomen. Blijkbaar was deze waarschuwing niet voldoende, want zondagavond zat de Leeuwarder tocht weer achter het stuur. In de Begoniastraat kreeg de man een stopteken, waarna wederom een bekeuring werd uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens werd de auto in beslag genomen. Het voertuig zal nu vernietigd worden.

Auto in beslag genomen na rijden onder invloed

TWIJZELERHEIDE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de auto van een 33-jarige inwoner van Twijzelerheide in beslag genomen na het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten gaven de bestuurder op de Doarpsstrjitte een stopteken. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Daarom werd de 33-jarige voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 850 ug/l. Goed voor een rijverbod van tien uur en een proces-verbaal. Na onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man reeds ongeldig was verklaard en dat hij dus helemaal niet meer mocht rijden. Tegen de 33-jarige werd dan ook proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kwamen de agenten er achter dat de man vorige week ook al was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Reden genoeg om nu ook zijn auto in beslag te nemen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan