politieberichten van maandag 30 april

Proces-verbaal voor billen filmer

Leeuwarden- De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.30 uur op Wirdumerdijk een 50-jarige inwoner van Leeuwarden proces-verbaal gegeven. De man wordt ervan verdacht op de Nieuwestad vrouwen te hebben bespied en van de achterzijde van hun billen filmopnames te hebben gemaakt. Een man had melding gemaakt dat hij de verdachte had betrapt terwijl deze de achterzijde van de billen van zijn vriendin filmde toen zij voor hem liep. Toen de agenten aankwamen rijden zagen zij de verdachte op Wirdumerdijk lopen waarbij hij achter twee vrouwen liep en daarbij opnames maakte met zijn spiegelreflexcamera. De man werd aangesproken en tegen hem werd proces-verbaal op gemaakt. De geheugenkaart met daarop 60 filmpjes werd in beslag genomen en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die in de Koestraat tussen 27 april en 29 april plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning namen zij een breedbeeld televisie, een stereoset, een computer, geld en sieraden weg. De 40-jarige bewoonster deed aangifte.

Man uit Kootstertille vermist

KOOTSTERTILLE- De politie onderzoekt de vermissing van de 41-jarige Jelle Merkus uit Kootstertille

Jelle Merkus is dinsdag 24 april ‘s middags bij een kapper aan de Mounestrjitte voor het laatst gezien. Hij is in een groene Opel Corsa voorzien van het kenteken LJ-ZN-41 is weggereden. Deze auto leende hij van zijn moeder. Dhr. Merkus had woensdag 25 april nog een afspraak bij het UWV in Dokkum maar is daar niet op komen dagen. Mensen die meer weten over de verblijfplaats van Jelle Merkus worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.Aangehouden voor diefstal bord

NOORDWOLDE- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag aan de Nieuweweg een 17-jarige inwoner van Noorwolde aangehouden op verdenking van diefstal van een “Oant Sjen” bord. Agenten die toevallig langs de man reden, zagen dat hij een het bord in zijn handen had terwijl hij op de fiets reed. Bij het zien van de politie gooide hij het bord weg en probeerde weg te fietsen. In een bocht kwam hij ten val waarna de agenten hem konden aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. Het bord werd in beslag genomen.

Proces-verbaal voor verstoren openbare orde

SNEEK- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige inwoner van Wommels en een 17-jarige inwoonster van Sneek proces-verbaal gegeven voor het verstoren van de openbare orde. De man en vrouw vielen en 18-jarige inwoner van Sneek lastig. Toen de politie met de man in gesprek was, kwamen de beide verdachten erbij staan en begon zich erg vervelend te gedragen waarbij zij de melder vastpakten. Na diverse waarschuwingen van de agenten bleef het tweetal door gaan waarna tegen de man en de vrouw proces-verbaal op werd gemaakt.

Proces-verbaal voor belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige inwoner van Greonterp aangehouden op verdenking van belediging. Man beledigde een agente toen deze op het Ruiterskwartier stond. Toen de verdachte de agente voorbij liep, werd zij door de man voor rotte vis uitgmaakt. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Hij kan een boete van 500 euro verwachten.

Mannen aangehouden voor vernieling

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 39-jarige inwoner van Roden en een 39-jarige inwoner van Oltererp aangehouden op verdenking van vernieling. De beide mannen maakten rond middernacht problemen in een eetgelegenheid aan de Noordkade. Toen de beide mannen alsnog vertrokken, vernielden zij een hekwerk. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt. Een 21-jarige medewerker van de horecagelegenheid deed namens de eigenaar aangifte.

Proces-verbaal voor baldadigheid

HALLUM- De politie heeft maandagmorgen rond 05.30 uur op de Mounebuorren een 20, 20 en een 19-jartige inwoner van Hallum proces-verbaal gegeven voor baldadigheid en mogelijk vernieling. Getuigen zagen het drietal op een balkon van woning klimmen, tegen een abri schoppen en slaan en tegen een fiets trappen. De drie werden door de agenten aangesproken en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Geld buit bij inbraak

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek naar een inbraak in een bedrijf aan de Bleeklaan die in de nacht van zondag op maandag rond 03.30 uur plaatsvond. De dader(s) kwam(en) het bedrijf binnen door een raam te forceren. Het bedrijf werd door de inbrekers doorzocht en vervolgens een geld bedrag weggenomen. Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Mannen aangehouden voor vernielingen

FEANWALDEN- De politie wil graag in kontact komen met benadeelden van diverse vernielingen die in de nacht van zondag op maandag werden gepleegd in Feanwâlden. Daarbij werden een 16, 16 en een 17-jarige inwoner van Feanwâlden aangehouden. Getuigen zagen dat rond 3.30 uur drie knapen met eieren tegen ramen van woningen aan hadden gegooid. Daarnaast haalden zij zwerfkeien uit tuinen weg. De getuigen belden direct via 1-1-2 de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen een onderzoek instelden, zagen zij op de kruising van de Haadwei met de Torteldostrjitte kapotte tuinlampen en een brievenbus liggen. Omdat de getuigen een goede beschrijving van verdachten en een looprichting hadden, kon één van drie verdachten in de Ljurkstrjitte worden aangehouden. De andere twee verdachten melden zich later aan het politiebureau. Alle drie verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten. Benadeelden van de vernielingen kunnen zich bij de politie melden via telefoonnummer 0900-8844.

Portier bedreigd

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden op verdenking van bedreiging. De portier haalde de verdachte uit een rokersruimte van een Horecagelegenheid aan de Nieuwestad om dat daar problemen waren ontstaan. Toen de verdachte het hiermee niet eens was, bedreigde hij de portier met de dood. De agenten hebben de verdachte aangehouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De 25-jarige portier deed aangifte.

112Fryslan