Politieberichten van maandag 3 januari.

Hennepkwekerij ontmantelt
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag in de Noordvlietstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Via een melding dat een verwarde man op straat liep, gingen de agenten ter plaatse. Op straat troffen zij inderdaad een verwarde 40-jarige man aan. De man wilde op een gegeven moment terug naar zijn woning. Onderweg vertelde hij de agenten dat hij een hennepkwekerij op de bovenverdieping had. Op de bovenverdieping troffen de agenten 200 hennepplanten. Ook de elektriciteit werd illegaal afgetapt. De man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij eerst door een GGD arts werd onderzocht. Daarna werd de verdachte ingesloten. Alle relevante onderdelen van de hennepkwekerij werden in beslag genomen.

Man aangehouden voor diefstal koper
MIDLUM- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van diefstal van koper. Via een melding dat er vermoedelijk jeugd in de door op Nieuwjaarsdag door brand verwoeste school aan de Hopmansweg zou zitten, stelden de agenten een onderzoek in. In de school troffen de agenten de verdachte aan. Hij was bezig koper te stelen. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig en werd hij gebeten door een politiehond. Na een medische behandeling bij de spoedeisende hulp werd de man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval
DONKERBROEK- De politie heeft zondagavond rond 19.25 een eenzijdige aanrijding afgehandeld op de Herenweg. Daarbij raakte een 20-jarige automobiliste uit Donkerbroek in een bocht, vermoedelijk door de gladheid, de macht over het stuur kwijt. Vervolgens botste zij met haar auto tegen een boom. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen aan haar hand en nek op. Zij werd ter plaatse aan haar verwondingen behandeld.

Man gewond bij woningbrand
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur de brandweer geassisteerd bij een woningbrand aan de Gerben Colmjonwei. De 37-jarige bewoner die de brand op zolder ontdekte, liep daarbij brandwonden en ademhalingproblemen op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige leden van het gezin kwamen met de schrik vrij en zijn elders onder gebracht. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Jongen gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur op de Groningerstraatweg een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakte een 17-jarige inwoner van Leeuwarden gewond. De jongen stak plotseling de weg over om een aansteker te halen bij een tankstation. Hij zag daarbij een auto die bestuurd werd door een 57-jarige inwoner van Hurdegaryp over het hoofd. De jongen raakte door de aanrijding licht gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

Audioapparatuur gestolen uit auto
HAULERWIJK- De politie onderzoekt een auto inbraak die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond op de Norgerweg. De mannen vernielden een raam een spiegel van de auto. Uit de auto werd om 04.00 uur audioapparatuur gestolen. De eigenaar, een 35-jaar inwoner van Donkerbroek, deed aangifte.

Sieraden weg bij woninginbraak
WOLVEGA- De politie onderzoekt een woninginbraak die tussen vrijdag 31 december en zaterdag 1 januari plaatsvond in een woning aan de Erica. De dader(s) kwamen via een raam de woning binnen. Er werd een aantal sierraden weggenomen. De 78-jarige bewoonster heeft inmiddels aangifte gedaan.

Mishandeling met gitaar
VEENWOUDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18 jarige inwoner van Veenwouden aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij omstreeks 02.00 uur op de Hagedoarn, een 16 jarige inwoner uit Veenwouden zonder enige reden met een gitaar mishandelde. De gitaar had ten doel om muziek mee te maken tijdens het Oud en Nieuw feest. Het 16-jarige slachtoffer liep door de klap letsel aan zijn oor op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Naar omstandigheden maakt de 16 jarige het goed. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of er blijvend letsel aan het trommelvlies is. Tegen de 18-jarige verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan