Politieberichten van maandag 29 november

Aangehouden voor zware mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond rond 18.00 uur op de Bird een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van zware mishandeling. De man mishandelde zijn 23-jarige vrouw in een auto toen zij op de Rixtwei reden. Nadat zij was uitgestapt belde zij de politie. De man werd bij zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De vrouw liep diverse verwondingen aan haar gezicht op en moest zich onder behandeling stellen van een arts. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Bromscooter gestolen

HEERENVEEN- De politie onderzoekt de diefstal van een bromscooter van het Saxonette 529, grijs van kleur en voorzien van het kenteken DX-886-X. De bromscooter werd tussen 25 -en 27 oktober weggenomen bij een woning aan het Vliet. De 31-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Inbraak in kantoorwinkel

Sneek- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantoorhandel aan de Graaf Adolfstraat. De inbraak vond zondagavond rond 23.40 uur plaats. De agenten gingen snel ter plaatse en stelden een onderzoek in nadat het alarmsysteem in werking was getreden. Helaas werden de daders niet meer aangetroffen. Uit het bedrijf werden cartridges en toners gestolen. Een week eerder werd het bedrijf ook slachtoffer van een inbraak. Een 53-jarige inwoner van Oppenhuizen deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

HARKEMA- De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur een 42-jarige inwoner van Surhuisterveen aangehouden op verdenking van bedreiging. De man, die onder invloed van alcohol was, bedreigde een familielid in Harkema en vernielde een raam. Na zijn daad ging hij er vandoor. De man werd in zijn woning in Surhuisterveen aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Een 48-jarige inwoner van Harkema deed aangifte.

Sieraden buit bij inbraak

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een naar woninginbraak die zondagmiddag tussen 16.00 uur en zondagavond 23.00 uur plaatsvond bij een woning aan de Bird. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te vernielen. Nadat zij de hele woning hadden doorzocht, werden sieraden buitgemaakt. Een 88-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Ongeval na rijden onder invloed

GARYP/NIJEGA- De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur een eenzijdig ongeval op de N31 afgehandeld waarbij een auto in de sloot belandde. De beginnende bestuurder, een 21-jarige automobilist uit Burgum, kwam met de schrik vrij en verklaarde dat hij de macht over het stuur had verloren. Uit onderzoek bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 515 ug/l blies. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 5 uur.

Jongen gewond na val

DRACHTEN- De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur op de Middelwyk het ambulance personeel geassisteerd bij een ongeval. Op een schoolplein kwam een 23-jarige inwoner van Drachten ten val toen hij achter een plaatsgenoot aanrende. Hij merkte een met twee trappen verlaagde deel van het plein te laat op waardoor het slachtoffer ten val en kwam en met zijn gezicht op de straatstenen viel. De man liep door de val schade aan zijn gebit en diverse verwondingen aan zijn gezicht op. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Negen gewonden bij ongeval

TERWISPEL- De politie heeft zondagavond rond 20.25 uur op de A7 tussen Beetsterzwaag,ter hoogte van de afslag Gorredijk, een ernstige aanrijding afgehandeld. Hierbij raakten zeven personen licht gewond en twee personen zwaar gewond. De gewonden komen onder andere uit Amsterdam, Beverwijk, Deventer en Oldehove. De bestuurder van een vrachtwagen voelde tijdens het afslaan in de richting van Tijnje dat iets achter tegen zijn vrachtwagen botste. In de buitenspiegel zag hij dat de bestuurder van een personenauto tegen de achterzijde van de vrachtwagen was gebotst. De chauffeur van de vrachtwagen besloot de wagen uit te laten rollen. Door de aanrijding kwam de personenauto dwars op de A7 staan. Vervolgens botsten vier auto’s tegen de auto aan die door de aanrijding dwars op de weg was komen te staan. Enkele slachtoffers raakten door de aanrijding in hun auto bekneld en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Door de aanrijding ontstond een behoorlijk ravage waardoor de weg tot 00.30 uur voor alle verkeer werd afgesloten. Inzittenden van een toevallig passerende lijndienstbus, verleenden direct eerste hulp aan de slachtoffers totdat de opgeroepen ambulances en brandweer ter plaatse arriveerden. De bus werd tijdens de afhandeling van het ongeval gebruikt als opvangplek voor de gewonden. Alle negen gewonden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Nij-Smellinghe

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vrachtwagen met roestvrijstaal gestolen

HEERENVEEN- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een vrachtwagencombinatie welke beladen was met 25000 kilogram roestvrijstaal. De vrachtwagen werd met lading in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.50 uur weggenomen vanaf een bedrijven terrein aan de Leeuwarderstraatweg. De diefstal werd zondagmorgen door oplettende agenten ontdekt. Direct werd een onderzoek opgestart waarna de vrachtwagen, inclusief de lading in de buurt van Henegelo (Overijssel) aangetroffen. De vrachtwagencombinatie werd beslag genomen. De eigenaar, een 66-jarige inwoner van Nieuwebrug deed aangifte.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan