Politieberichten van zondag 28 maart 13:00 uur tot maandag 29 maart 07:00 uur.

Politie handelt aanrijding met letsel af
LEEUWARDEN – De politie heeft zondag rond 17.00 uur een aanrijding op de kruising James Wattstraat – Zwettestraat afgehandeld. Hierbij raakte een 63-jarige automobilist uit Franeker gewond. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Een 59-jarige automobilist uit Sneek stak vlak voor de bestuurder uit Franker de kruising over waardoor een aanrijding niet meer te voorkomen was.

Politie assisteert bij ongeval met motor
HINDELOPEN – De politie heeft zondag rond 14.00 uur geassisteerd bij een ongeval waarbij een motorrijder met zijn motor te water is geraakt. De 19-jarige bestuurder uit Dronten reed op de Westerdijk in de richting van Molkwerum. In een flauwe bocht raakte de Drontenaar de macht over het stuur kwijt en reed een sloot in. Er raakte niemand gewond maar de motor werd totaal vernield.

Politie treft aanhangwagen met ‘verdachte’ spullen aan
KOOTSTERTILLE – De politie heeft een aanhangwagen vol met bouwmaterialen en gereedschappen in beslag genomen. In de nacht van zondag 28 maart op maandag 29 maart rond 04.00 uur zagen surveillerende agenten op de Van Harinxmastrjitte een auto rijden met hier achter een aanhangwagen die volgeladen was met goederen. De aanhangwagen voerde geen verlichting en de agenten gaven de 25-jarige bestuurder uit Surhuisterveen een stopteken waarna een controle volgde. De man kon niet aangeven waar de goederen vandaan kwamen of van wie ze geweest waren. De Surhuistervener is aangehouden op verdenking van diefstal of heling en is overgebracht naar het politiebureau. De aanhangwagen met lading is in beslag genomen.

Politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag 28 maart op maandag 29 maart het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige bestuurder uit Leeuwarden. Tijdens een alcoholcontrole op Het Hop werd de man gecontroleerd. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 570 ug/l. Omdat de bestuurder eerder was betrapt met te veel alcohol op achter het stuur, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd de proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast gaat het CBR kijken of de man nog wel geschikt is om een auto te besturen. Dit omdat hij voor de derde keer werd betrapt op het rijden onder invloed van alcoho.

Politie vordert rijbewijs in na te hoge snelheid
KIMSWERD – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige bestuurder uit Sneek. Zondag rond 21.00 uur reed de automobilist over de N31 met een snelheid van 180 kilometer per uur waar 100 kilometer per uur toe is gestaan. De surveillerende agenten gaven de man een stopteken waarna een controle volgde. Toen de agenten zijn rijbewijs in wilden vorderen, bleek hij dit niet meer te hebben. De man had dit op 8 maart 2010 al in moeten leveren bij een forse snelheidsovertreding in Sneek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
DRACHTEN – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Drachten. Deze bestuurder reed op zijn scooter over de Zuidkade terwijl hij geen verlichting voerde. Omdat er vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politie bureau. Hier blies de bestuurder 590 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van vernieling
FRANEKER – De politie zoekt getuigen van de vernieling van een bushokje aan de Hertog van Saxenlaan. De abri werd vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag vernield. De twee ruiten werden ingeslagen. De afgelopen weekenden werden er vaker vernielingen gepleegd in de stad. De politie wil graag de dader(s) pakken. U kunt daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. U kunt natuurlijk ook even het politiebureau in Franeker binnen lopen.

112Fryslan

})