Maandag 28 september

Fryslân, 28-09-2009 • Politieberichten van zondag 27 september 11:00 uur tot maandag 28 september 07:00 uur

Sexbierum: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Fliet. Zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden onder ander een portemonnee, schoenen en koffiezetapparaat weggenomen. De 39-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Weerd. Zondagochtend kwam men vermoedelijk binnen door flipperen. Uit de woonkamer werden een spelcomputer en een laptop weggenomen. De 22-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft zondagmiddag op de Mr. P.J. Troelstraweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 13-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Het meisje fietste door nog onbekende oorzaak tegen een stilstaande auto. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en werd vervolgens voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Harlingen: automobiliste gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft zondagmiddag in een tunnel op de Zuidwalweg een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 61-jarige automobilist uit Harlingen gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw met haar auto de muur van de tunnel. De auto sloeg vervolgens over de kop. Door omstanders werd de auto weer op de wielen geduwd en eerste hulp aan het slachtoffer gegeven. Dit werd al snel overgenomen door het ambulancepersoneel. De 61-jarige automobiliste werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Heerenveen A32: controle bij wegwerkzaamheden
De politie heeft zondagmiddag op de A32 van 16.30 uur tot 17.30 uur een controle gehouden. De A32 tussen Wirdum en Heerenveen was het gehele weekend afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Ondanks dat de afsluiting duidelijk met borden was aangegeven, waren er toch nog een aantal automobilisten die over de A32 bleven rijden. Na klachten van de wegwerkers besloten de agenten te gaan controleren. In iets meer dan een uur tijd werden vier automobilisten bekeurd omdat ze de gesloten verklaring negeerden.

Noordoost Fryslân: vier rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontrole
De politie heeft zondag in Noordoost Fryslân op diverse plaatsen het verkeer gecontroleerd en daarbij werd van vier automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Op de Kwelderweg nabij Kollumerpomp werden de rijbewijzen van een 18-jarige beginnende bestuurder uit Augustinasga en een 44-jarige motorrijder uit Leeuwarden ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. De 18-jarige bestuurder passeerde de snelheidscontrole met de lasergun met 141 kilometer. De motorrijder passeerde de controle met 149 kilometer per uur. Op de Kwelderweg is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Na een stopteken werd van beide bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werden de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Een 54-jarige bestuurder uit Ternaard passeerde bij Foudgum een snelheidscontrole met de lasergun met 120 kilometer per uur, terwijl op deze weg 80 is toegestaan. Na een stopteken volgde er een gesprek met de man. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd dan ook voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 605 ug/l en zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. Naast een proces-verbaal voor de snelheid, kreeg hij ook nog een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Op de Lauwersseewei nabij Aalsum werd een 21-jarige beginnende bestuurder uit Ee gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies tijdens de ademanalyse 540 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de verkeerscontrole in Noordoost Fryslân werden er ook nog tien bekeuringen uitgeschreven voor forse snelheidsovertredingen, twee proces-verbalen voor rijden onder invloed en één bekeuring voor folie op de voorruit.

Workum: jongetje omgekomen bij brand in caravan
Een 3-jarige jongetje uit Duitse Essen is zondagavond bij een brand in een caravan op een camping aan de Suderseleane om het leven gekomen. De hulpdiensten kregen rond 21.20 uur een melding van een felle caravanbrand. De brandweer kwam direct ter plaatse met drie voertuigen en had de brand snel onder controle. Na een korte zoekactie werd het jongetje in het slaapkamergedeelte gevonden. Het ambulancepersoneel begon direct met levensreddende handelingen. Onder politiebegeleiding werd het kindje met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Later die avond overleed het 3-jarige jongetje in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Bij de brand raakte ook de moeder, een 27-jarige vrouw uit Essen, gewond aan haar handen. De vrouw werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Rengerslaan. Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend kwam men door nog onbekende wijze binnen. Eenmaal in het pand werden er diverse deuren opengebroken. De buit bestond uit computers, laptops en gereedschap. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in. Namens het gedupeerde bedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

Leeuwarden: politie onderzoekt vernieling auto’s
De politie onderzoekt de vernieling van drie geparkeerde auto’s in de Archipelweg. Maandagochtend vroeg werden daar van drie auto’s de spiegels vernield. De eigenaren moeten nog aangifte doen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan