Politieberichten van maandag 28 maart.

Aanrijding fietser en motorrijder
SPANGA – De politie heeft zondagmiddag rond 15.30 uur een ongeval op de Pieter Stuyvestantweg afgehandeld. Een 45-jarige racefietser uit Luttelgeest fietste op de Zeedijk in de richting van de Pieter Stuyvesantweg toen hij ter hoogte van de kruising met de Lindedijk geen voorrang verleende aan de 43-jarige motorrijder uit Oosterwolde die vanuit de richting Wolvega kwam rijden. De motorrijder probeerde de fietser nog te ontwijken maar kwam met zijn voorwiel tegen het achterwiel van de fietser aan. Beiden kwamen door de aanrijding ten val. De fietser werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De motorrijder werd voor controle naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. Ook hij mocht na onderzoek weer naar huis.

Inbraak in woning
BOLSWARD – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de De Roeden welke zondagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur werd gepleegd. Men kwam binnen via een schuifpui aan de achterzijde van de woning, waarna geld en sierraden werden weggenomen. De 33-jarige bewoner deed aangifte.

Automobilist overleden na ongeval
BAKKEVEEN – Een 75-jarige automobilist uit Ureterp is zondagochtend overleden na een eenzijdig ongeval op het Mandefjild. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van het slachtoffer van de weg waarna deze tegen een boom tot stilstand kwam. Diverse hulpverleningsdiensten waaronder de traumahelikopter kwamen ter plaatse. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Bureau Verkeersongevalsanalyse doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
FRANEKER – De politie heeft zondagmiddag op de A31 het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Tzummarum. De man passeerde een controle met de lasergun met 185 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man was eerder al eens ingevorderd vanwege een forse snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom. Naast de invordering van zijn rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
JOURE – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Rode Molenstraat welke zondagavond tussen 17.30 uur en 23.00 uur werd gepleegd. Men kwam binnen na het forceren van de achterdeur waarna sierraden werden weggenomen. De 51-jarige eigenaresse deed aangifte.

Man aangehouden na mishandeling
MUNNEKEZIJL – De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur een 41-jarige man uit Burum aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was naar een woning aan de Kruisstraat gegaan om zijn dochter te halen en kreeg hierbij ruzie met de 20-jarige vriend van zijn dochter. De vriend gaf aan door de man mishandeld te zijn. Toen de agenten arriveerden ging de man er vandoor. Niet veel later kon hij in de buurt van de kerk aangehouden worden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan