Politieberichten van maandag 28 juni.

Twee gewonden bij woningbrand
STIENS- De politie heeft zondagmiddag rond het middaguur assistentie verleend bij een woningbrand op de Platohof. De brand brak in de keuken uit toen de bewoner met het middageten bezig was. Door nog onbekende oorzaak vloog de afzuiginstallatie in brand. Doordat de 48-jarige bewoner de vlammen probeerde te doven, liep hij brandwonden aan armen en benen op. De man werd door de buren direct onder een koude douche gezet in afwachting van de ambulance. De 45-jarige bewoonster liep door de rookontwikkeling ademhalingsproblemen op. Beide personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Jongen van sieraden beroofd
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een straatroof die zondagmiddag rond 15:00 uur plaatsvond op het Kalverdijkje. Daar werd een 13-jarige inwoner van Leeuwarden van zijn sieraden beroofd door een blanke man. De man fietste na zijn daad weg in de richting van de Bowlingbaan waarna hij uit het zicht verdween.

Signalement dader:
[bullets]Blanke man
Leeftijd tussen 25-30 jaar
Wit T shirt met tekst “Kiss my ass”[/bullets]

Naar aanleiding van deze overval werd burgernet ingeschakeld waarbij 3933 deelnemers mee hebben uitgekeken naar de verdachte. De politie wil graag in contact komen met getuigen of andere personen die eventueel informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen met de politie contact opnemen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie houdt koperdieven aan
HALLUM- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij een bedrijf aan de Doniaweg een 18-jarige inwoner van Apeldoorn en een 20-jarige inwoner van Warnsveld aangehouden op verdenking van koperdiefstal. De politie kwam de koperdieven op het spoor na een alerte melding van een werknemer die gerommel op het dak hoorde. Door direct via 1-1-2 de politie te bellen konden de beide verdachten, die nog op het dak waren, door de agenten worden aangehouden. Op het dak troffen de agenten rollen met koper aan. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Snorfietster gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond op het Zuidvliet een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakte een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond aan haar knie. De vrouw reed op haar snorfiets in de richting van de Bleeklaan. Ter hoogte van de Menno van Coehoornstraat werd zij ingehaald door een auto die deze straat in wilde rijden. De bestuurder (leeftijd en woonplaats onbekend) zag daarbij de vrouw, die rechtdoor wilde rijden niet, waarna een aanrijding plaatsvond.

De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Politie onderzoekt vernieling taxibus
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een taxibusje in de Waling Dijkstrastraat. Het taxibusje werd met een scherp voorwerp bekrast en met graffiti bespoten. De vernieling heeft waarschijnlijk zondag overdag plaatsgevonden. Een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling
DRACHTEN- De politie heeft maandagmorgen een 33-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht een vrouw, een 33-jarige inwoonster van Drachten, zondagavond in de Postlaan te hebben mishandeld. De vrouw deed aangifte.

Eigenaar van aangetroffen zeiljacht bekend
LEEUWARDEN – De politie heeft de eigenaar van een aangetroffen zeiljacht weten te achterhalen. Woensdag 16 juni zagen medewerkers van Provinciale Waterstaat een onbeheerd zeiljacht drijven in het van Harinxmakanaal ten oosten van Leeuwarden, nabij de Froskepolle. Omdat het een gevaar vormde voor het overige scheepvaartverkeer werd de 10-meter lange zeiljacht weggesleept naar een steunpunt van Provinciale Waterstaat. Bij het steunpunt stelden agenten een nader onderzoek in. De motor van het schip bleek niet meer aanwezig te zijn. Op de romp en in het schip konden de agenten geen naam vinden. Ook bleek er geen inslagnummer aanwezig te zijn op het schip. Opwww.dadergezocht.nlwerden vervolgens enkele foto’s van het zeiljacht getoond met daarbij een getuigenoproep. Bij de politie kwamen zeven goede tips binnen. Op basis van deze informatie wisten de agenten de eigenaar van het zeiljacht te achterhalen. De eigenaar verklaarde dat zijn jacht de afgelopen twee jaar op een werf in Leeuwarden had gelegen. Onlangs was het zeiljacht, zonder zijn toestemming, te water gelaten. Onbekenden maakten de touwen van het schip los. Het zeiljacht werd vervolgens afgemeerd in de Froskepolle en daar werd de binnenboordmotor gedemonteerd. Vermoedelijk heeft men daarna het schip laten afdraaien, waarna het in het Van Harinxmakanaal door medewerkers van Provinciale Waterstaat werd aangetroffen.

Man opgepakt voor bedreiging
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond een 43-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging op de Noordendorpstraat. Surveillerende agenten kregen de melding dat een dronken man met iedereen ruzie stond te maken. Tevens had hij een 66-jarige inwoner van Leeuwarden bedreigd. Daarvoor werd hij door de agenten aangehouden. De man bleef zich echter verzetten waarbij hij de agenten ook beledigde. De man is in verzekering gesteld. De 66-jarige man deed aangifte.

Man mishandelt vrouw
WOLVEGA – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling die zondagavond heeft plaatsgevonden aan de Atalanta. Een 26-jarige inwoonster van Noordwolde stond met haar auto geparkeerd op een parkeerterrein, toen een 28-jarige inwoner van Zandhuizen aan kwam rijden. De man had gedronken en stelde zich erg agressief op. Nadat de vrouw de deuren van haar auto had geopend, greep de man de vrouw en mishandelde haar. Omstanders hebben vervolgens de man bij de vrouw weggehaald waarop deze vertrok. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling en de man is maandagochtend aangehouden. De oorzaak van de mishandeling kan worden gezocht in de relationele sfeer.

112Fryslan

})