Maandag 27 februari

Politieberichten van maandag 27 februari


Vernieling auto’s

JOURE- De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling en diefstal uit twee auto’s die geparkeerd stonden bij een autobedrijf aan de Technykwei. De vernielingen en diefstal vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Uit één van de auto’s werd geluidsapparatuur gestolen terwijl uit een andere auto het gehele interieur, zoals stoelen en binnenpanelen van portieren, werden gestolen. De eigenaar moet nog aangifte doen.

Auto vernield

HEERENVEEN- De politie onderzoekt de vernieling van een auto die geparkeerd stond aan de K.R. Poststraat. De vernieling vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag plaats. In die nacht werd namelijk over de auto van de 45-jarige aangever uit Langweer gelopen. Daarbij raakte de motorkap en dak zwaar beschadigd. Hij deed aangifte.

Diefstal uit auto

APPELSCHA- De politie heeft zondagmiddag en aangifte opgenomen van een 29-jarige inwoner van Coevorden. De aangever had zijn auto zondagmiddag rond 13.00 uur aan de Oude Willem geparkeerd. Toen hij een paar uur later terugkwam bleek zijn mobiele telefoon en rijbewijs gestolen te zijn. De politie adviseert eigenaren van auto’s om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen. Immers gelegenheid maakt de dief.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

PINGJUM- De politie heeft zondagmiddag op de N31 het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd. De agenten zagen de man met hoge snelheid in zijn auto over de N31 rijden en registreerden via de lasergun een snelheid van 159 kilometer per uur daar waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling

UITWELLIBNGERGA- De politie heeft zondagmiddag op de Eastwei een 43-jarige inwoner van Heeg aangehouden op verdenking van vernieling. De man vernielde de voordeur van de woning waar zijn ex-vrouw verbleef die direct na de vernieling de politie via 1-1-2 waarschuwde. De man werd aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 81-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd. De man had op het parkeerterrein bij de Centrale een aanrijding veroorzaakt. Omdat de bestuurder na de aanrijding weg wilde rijden, werd de politie gewaarschuwd. De agenten gingen met de man in gesprek. Hij maakte een verwarde indruk en wist van geen aanrijding. De agenten besloten het rijbewijs van de bejaarde bestuurder in te vorderen. Het CBR gaat beoordelen of de man nog wel geschikt is om een voertuig te besturen.

Nog twee verdachten aangehouden voor mishandeling

DROGEHAM- In het onderzoek naar de mishandeling van een 55-jarige inwoner van Drogeham zijn zondag nog twee inwoners van Drogeham van 21 en 22 jaar aangehouden. Zaterdag werd al een 27-jarige inwoner van het dorp aangehouden. Het trio zit nog steeds vast.

Aanleiding

Het 55-jarige slachtoffer werdin de nacht van vrijdag op zaterdag in de Slotstrjitte door het drietal mishandeld en de ramen van zijn woning werden vernield.De aangever liep bij de mishandeling in zijn woning kneuzingen en een hersenschudding en een gat in zijn hoofd op. Het slachtoffer werd dan ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.Buurtbewoners schrokken wakker van geschreeuw en glasgerinkel en belden direct via 1-1-2 de politie. Twee getuigen wisten één van de drie wegrennende verdachten aan te houden. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. Hun namen waren inmiddels bij de politie bekend. Dit duo werd zondag aangehouden. Alle drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Het trio wordt verdacht van zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Alle drie verdachten zitten nog steeds vast en zullen worden voorgeleid bij de officier van justitie en bij de rechter-commissaris.

Inbraak in woning

FRANEKER – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Jitze Pieter van Dijkstraat. Tussen zondagmiddag 15.30 uur en een zondagavond 21.30 uur kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd de gehele woning doorzocht. Daarbij werden onder andere sieraden, twee flatscreens, twee digitale camera’s en een laptop weggenomen. De 29-jarige bewoonster deed aangifte.

Inbraak in woning

BOLSWARD – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de J.J. Boomsmalaan. Zondagavond werden uit de woning onder andere diverse sieraden weggenomen. Het is nog onduidelijk hoe men binnen kon komen. De 51-jarige bewoonster deed aangifte.

Man uit auto gehaald

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op het Zwitserswaltje een 25-jarige inwoner van Niawier uit zijn auto moeten halen. Surveillerende agenten zagen midden op straat een auto met draaiende motor staan. De bestuurder zat onderuit gezakt in de stoel en was buiten bewustzijn. Agenten probeerden contact met de man te krijgen, maar omdat alle deuren op slot zaten ging dat erg lastig. Uiteindelijk besloten ze om de ruit te forceren. De man werd uit zijn auto gehaald en overgedragen aan het gearriveerde ambulancepersoneel. Die besloot hem over te brengen naar het ziekenhuis. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs. Het CBR gaat beoordelen of de man wel in staat is om een voertuig te besturen.

Inbraak in woning

HARICH – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Van der Feltzstraat. Zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden diverse sieraden en een geld bedrag weggenomen. De 79-jarige bewoner deed aangifte.

Inbreker slaat bewoonster

AKKRUM- De politie onderzoekt een woninginbraak die zondagavond rond 21.10 uur plaatsvond aan de Griene Eker. De 54-jarige bewoonster zat in haar woonkamer naar de televisie te kijken toen zij op de bovenverdieping gestommel hoorde. De vrouw nam polshoogte en kwam toen oog in oog te staan met een man met een getinte huidskleur. De man sloeg de vrouw enkele malen en verliet vervolgens de woning. Of er iets werd weggenomen is tot nu toe nog onduidelijk. Het slachtoffer raakte door het geweld licht gewond en werd uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de inbreker in een grijze personenauto gestapt en in onbekende richting vertrokken.

Signalement dader:

Man
Getinte huidskleur
Leeftijd onbekend
Postuur breed
Lengte 1.75 m.
Donkere jas
Jogging broek
Zwarte muts
Sportschoenen
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de overval. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan u kunt bellen met meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Gestolen auto aangetroffen

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond in de Oostersingel een gestolen Ford Escort terug gevonden. De auto werd op 7 januari in de Egelantierstraat gestolen. Buurtbewoners belden zondagavond met de politie om de portier van de auto openstond. Toen de agenten het kenteken van de betreffende auto natrokken, bleek het voertuig als gestolen geregistreerd te staan. De auto werd voor nader sporenonderzoek in beslag genomen. De eigenaresse van de auto moet, ondanks diverse pogingen, nog worden geïnformeerd.

Inbraak in bedrijf

JOURE – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Slotermeer. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden tien generatoren weggenomen. De agenten kregen via een beveiligingsbedrijf de melding dat er in het bedrijf was ingebroken. Toen de agenten arriveerden zagen ze voor het bedrijf een bestelauto staan. De agenten trokken het kenteken van de betreffende auto na omdat ze het vermoeden hadden dat het voertuig bij de inbraak was gebruik. Het bleek dat het voertuig onlangs in Hazerswoude was gestolen. De auto werd voor nader sporenonderzoek in beslag genomen. Een 38-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan