Politieberichten van maandag 27 augustus

Politie zoekt getuige mishandeling bejaarde man

SNEEK- De politie is op zoek naar een belangrijke getuige in het onderzoek naar een mishandeling. Het misdrijf vond vrijdagmorgen 24 augustus rond 10.30 uur plaats op het voetpad van de Buitenroede aan de noordzijde van de Waterzuivering en de Geeuw. Daarbij raakte een 79-jarige inwoner van Sneek zodanig gewond dat hij zijn been brak en per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De man fietste op het voetpad toen hij een wandelaar met een aangelijnde hond wilde inhalen. Nadat het slachtoffer de voetganger en de hond was gepasseerd, kwam de man achter de bejaarde fietser aan. Vervolgens werd het slachtoffer geslagen waardoor hij ten val kwam en zijn been brak. De dader is vervolgens weggelopen en liet zijn slachtoffer hulpeloos achter.

Aanhouding verdachte

Inmiddels is op zaterdag 25 augustus een 48-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van deze mishandeling. Hij is in verzekering gesteld en zit nog steeds vast. De politie is op zoek naar een getuige, een oudere man met een scootmobiel, die ook een hond bij zich had. Deze getuige stond ten tijde van mishandeling met een andere getuige te praten. Hij wordt verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844

Havenmeester mishandeld

EASTERMAR- De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een havenmeester, zaterdagavond rond 20.30 uur in de jachthaven aan de Sudermarwei. Rond dat tijdstip kreeg het slachtoffer ruzie met een tot nu toe onbekende man over het betalen van liggeld. Er ontstond een woordenwisseling, waarna het slachtoffer werd geslagen. Na zijn daad voer de verdachte in zijn boot weg. Het 68-jarige slachtoffer deed aangifte.

Hardleerse bestuurder

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond rond 21.30 uur op de Noorderweg een hardleerse bromfietsbestuurder, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, voor de tweede keer binnen 48 uur staande gehouden. De man werd opnieuw verdacht van het rijden zonder rijbewijs en van het rijden onder invloed van alcohol. Een agent zag de bromfietser rijden en hield hem staande. Tijdens het aanspreken bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij als beginnend bestuurder 105 ug/l blies. Tegen hem werd opnieuw proces-verbaal opgemaakt.

Vijf keer proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag op het Zuidvliet een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Een agent zag de man op het Zuidvliet in zijn auto rijden en besloot hem te controleren. Tijdens het gesprek gaf de man een valse identiteit op. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Uit onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs had en daarvoor vier keer eerder proces-verbaal tegen hem was opgemaakt.. Ook bleek hij een wikkel cocaïne bij zich te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling

TERHERNE- De politie heeft zondagmiddag in Zwolle een 32-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van mishandeling, vernieling en bedreiging. De man verbleef samen met familie op een camping aan het Kupersleantsje toen er ruzie ontstond. De ruzie liep zodanig uit de hand, dat de verdachte om zich begon te slaan en daarbij rake klappen uitdeelde. De man is vervolgens naar buiten gelopen, waar hij de auto van een familielid vernielde. Vervolgens in de man richting zijn woonplaats gereden waarna hij door de politie aldaar werd aangehouden. Een 66-jarige man en een 34 en 30-jarige vrouw, allen inwoners van Zwolle, deden aangifte.

Krattendief aangehouden

OOSTERWOLDE- De politie heeft zondagmiddag rond 16.30 uur op de Ploeggang een 41-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van diefstal van bierkratten. Getuigen zagen de man de kratten wegnemen bij een bedrijf aan de Ploeggang en hiermee wegfietsen. Zij waarschuwden direct de politie en gaven een goed signalement en rijrichting door. Surveillerende agenten zagen de man op de Venekoterweg fietsen. Toen de verdachte de agenten in het vizier kreeg, sprong hij van zijn fiets en ging ervandoor. De agenten konden de man aanhouden. Hij werd voor nader onder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd voor snelheidsovertreding

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag op de N31 het rijbewijs van een 27-jarige motorrijder uit Emmeloord ingevorderd. Een agent registreerde, op het weggedeelte waar 70 kilometer per uur is toegestaan, een snelheid van 138 km/u. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht niet op zijn motor verder rijden.

Beschonken bestuurder valt in slaap

AKKRUM- De politie heeft zondagavond op A32 tegen een 47-jarige inwoner van Grou proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. De man, die in zijn auto op de A32 reed, was tijdens de rit in slaap gevallen en op de rem gaan staan. De bestuurder van een auto die achter hem reed, een 40-jarige inwoner van Franeker, botste vervolgens tegen de achterzijde van die auto aan. De Grouster liep daarbij licht nekletsel op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd van de man een bloedproef afgenomen en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Aangehouden voor poging diefstal brandstof

GROU- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Biensma een 45-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging diefstal van brandstof. Agenten kregen een melding van een inbraakalarm bij een hoveniersbedrijf en stelden een onderzoek in. In de omgeving troffen zij een auto zonder bestuurder aan met daarin een jerrycan, slangetjes en inbrekerswerktuigen. Nadat de agenten waren vertrokken, zagen zij even later de auto met daarin de verdachte rijden. De man werd aangehouden voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto en de inbrekerswerktuigen werden in beslaggenomen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan