Politieberichten van maandag 26 september

Gewonden bij op hol geslagen paarden

OUDEMIRDUM – De politie heeft zondagmiddag een ongeval op de Boegen afgehandeld waarbij twee personen gewond raakten. Een 52-jarige automobilist uit Nijemirdum verklaarde dat hij vanuit Balk over de Boegen in de richting van Nijemirdum reed toen hij twee paarden met kar aan zag komen hollen. Onder de kar hingen twee mensen. Op het moment dat de paarden voor de auto waren, draaiden ze weg en klapten beide paarden tegen de voorruit van de auto aan. De paarden renden vervolgens weg in de richting van de bossen. De twee mensen, een 52-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Nijemirdum, bleven gewond aan de wegkant liggen. De man werd met inwendig letsel per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. De vrouw werd met een heupfractuur en snij- en schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De paarden werden later aangetroffen in de buurt van Oudemirdum.

Man aangehouden voor diefstal fiets

DE BLESSE – De politie heeft zondagavond een 26-jarige man uit Steggerda aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Agenten zagen de man op de Steenwijkerweg op zijn solex rijden, waarbij hij een fiets mee vervoerde. Toen ze de man wilden controleren, ging hij er vandoor. De fiets werd even later naast een fietspad gevonden. De solex van de man stond in de tuin achter het café. De man zat in het café en werd aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 460 ug/l en gaf hij aan de fiets op de Steenwijkerweg gevonden te hebben. De fiets werd in beslag genomen en de man mocht met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Fietser gewond bij aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag een aanrijding op de Aletta Jacobsstraat afgehandeld waarbij een 18-jarige racefietser gewond raakte. Een 45-jarige automobilist reed om onduidelijke reden te ver door en kwam op het fietspad tot stilstand. De fietser kon hem niet meer ontwijken en vloog over de motorkap. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in de stad vervoerd.

Dronken man aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de Nieuwestad een 53-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Agenten troffen de man tijdens de koopzondag op de Nieuwestad aan, terwijl hij wijn uit een fles aan het drinken was. De man was behoorlijk onder invloed. Hij kon zich niet identificeren en in zijn tas werd een zakmes gevonden. Hij werd overgebracht naar het bureau. De wijn en het mes werden in beslag genomen. Na verhoor mocht de man met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Rijden onder invloed

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige automobilist uit Leeuwarden. De man werd op de Tesselschadestraat voor een controle staande gehouden. Het vermoeden bestond dat de man gedronken had en hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 1120 ug/l. Naast de invordering goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur.

Rijbewijs ingevorderd

OUDWOUDE – De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde. De man reed op de Lauwersmeerweg 136 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur toegestaan is.

Man aangehouden voor opgeven valse identiteit

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Johannes Semsstraat een 35-man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het opgeven van een valse identiteit. Agenten troffen de man –onder invloed en zitten op de grond- op de Stienserstraat aan. Hij gaf aan geen identificatie bij zich te hebben. De agenten besloten de man thuis te brengen, maar toen ze op het door de man opgegeven adres aankwamen bleek hij toch ergens anders te wonen. Hierop werd de man aangehouden voor het opgeven van een valse identificatie. Hij werd voor verhoor ingesloten in het bureau.

Man aangehouden voor mishandeling

DOKKUM – De politie heeft zondagavond op de Van Kleffenstraat een 40-jarige man uit Dokkum aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had eerder die avond met geweld geprobeerd de woning van zijn ex-vriendin binnen te komen. Hierbij sneuvelde een aantal ramen, maar hij kwam niet binnen. Toen de vrouw later de woning verliet en weg fietste, kwam ze hem op de Van Kleffenstraat weer tegen. Ze ging er vandoor, maar ter hoogte van de Altenstreek kreeg hij haar te pakken en duwde haar de bosjes in. Daarna trok hij aan haar haren en sloeg haar in het gezicht. De vrouw wist zich te bevrijden en belde bij bekenden aan om zich te verschuilen. Ondertussen was de politie al gealarmeerd die de man op de Van Kleffenstraat aanhield. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten in het bureau.

112Fryslan