Fryslân, 26-01-2009 • Politieberichten zondag 25 januari 11.00 uur t/m maandag 26 januari 07.00 uur

Leeuwarden: politie zoekt getuigen mishandeling
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 60-jarige man uit Leeuwarden zaterdagnacht op De Kei. Om één uur ’s nachts doet de man zijn voordeur open en ziet daar twee mannen staan. Hij ziet dat één van de mannen en mes heeft en dit wil trekken. De Leeuwarder bedenkt zich geen moment en schopt in de richting van de man. Die ontwijkt en maakt met het mes een stekende beweging. De Leeuwarder wordt hierbij in zijn onderarm geraakt, waarna de mannen ervandoor gaan. Het signalement van de daders is als volgt: beide mannen hebben een donker getinte huidskleur en dragen zwart haar tot in de nek. Leeftijd 19 á 20 jaar. De een droeg een zwarte leren jas, heupmodel, met een rits en een zwarte broek. De andere man droeg een zwarte stoffen jas en een blauwe broek. De politie roept getuigen op die rond die tijd bijzonderheden hebben gezien om zich via 0900-8844 te melden. Voor dat doel kan men ook via telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Drachten: man aangehouden voor poging inbraak
De politie heeft maandagochtend vroeg op de Graverij een 18-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Personeel van het ziekenhuis zag twee mannen op het parkeerterrein lopen die zich verdacht gedroegen en belden de politie. Deze kon op basis van het signalement een van de mannen in de nabije omgeving van het ziekenhuis aanhouden. In één van de tuinen waar de man voorbij was gekomen lag een lifehammer. De man verklaarde de hamer daar net neergegooid te hebben en samen met een vriend op het parkeerterrein rondgelopen te hebben met de bedoeling om eventueel in auto’s in te breken. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: motor gestolen
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een motor bij een woning aan de Abeelstraat. Tussen zondag 20:00 en maandag 01:15 uur, werd een rood met zwarte Honda CBR900 met het kenteken MS-26-SB hier weggenomen. De 27-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

112Fryslan

})