Politieberichten van maandag 26 april.

Inbraak in woning
HEERENVEEN – De politie heeft zondag een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Valeriaan. De daders waren zondagmiddag via een slaapkamerraam binnengekomen, waarna sieraden en waardevolle papieren weggenomen werden. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De 59-jarige bewoner deed aangifte.

Snelheidscontroles
SIEGERSWOUDE – De politie heeft naar aanleiding van klachten zondag tussen 15.00 en 22.00 uur op twee locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Klauwertswei werden vijftig voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden twee bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die 112 en 113 kilometer per uur reden, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. Op de Binnewei werden veertig voertuigen gecontroleerd. Hier kreeg een bestuurder een bekeuring voor 109 kilometer per uur rijden waar 80 kilometer toegestaan is. Daarnaast kregen twee bromfietsers een bekeuring voor het rijden op de rijbaan in plaats van het bromfietspad.

Inbraak bij bedrijf
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan de Heerenstraat. De voordeur was hier opengebroken. Binnen stond de kassalade open en was de sigarettenautomaat opengebroken. Onduidelijk is nog hoeveel weggenomen werd. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Alcoholcontroles
FRYSLAN – De politie heeft zondag en in de nacht van zondag op maandag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In twee gevallen was zoveel gedronken dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse, rijverbod en eventuele bijzonderheden):

[bullets]
Zondag 19.30 uur, De Munniksplaat in Makkum, 53-jarige automobilist uit Makkum, 625 ug/l, zeven uur rijverbod.
Zondag 19:59 uur, Suderseewei in Makkum, 30-jarige automobilist (woonplaats onbekend), 420 ug/l, zes uur rijverbod, beginnend bestuurder.
Maandag 01.22 uur, Zuiderdwarsstraat in Drachten, 18-jarige scooterrijder uit Drachten, 375 ug/l, vijf uur rijverbod, beginnend bestuurder.[/bullets]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan