Politieberichten van zondag 24 januari 11.00 uur tot maandag 25 januari 07.00 uur.

Olderberkoop: man gewond na eenzijdige aanrijding
De politie heeft zondagmiddag op de Wolvegasterweg een eenzijdige aanrijding afgehandeld waarbij een 43-jarige inwoner van Oldeberkoop gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak raakte de man met zijn auto van de weg en botste vervolgens tegen een boom. De automobilist werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde werd van hem een bloedproef afgenomen.

Goutum: eenzijdig ongeval met scooter
De politie heeft zondagavond een eenzijdig ongeval op de Werpsterhoek afgehandeld. Daarbij kwam de bestuurder van een scooter (woonplaats en leeftijd onbekend) door de gladheid ten val. Hij raakte daarbij aan zijn neus gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het MCL.

Leeuwarden: diefstal airbags uit auto’s
De politie onderzoekt de diefstal van airbags uit een vijftal auto’s welke geparkeerd stonden op een terrein van een autobedrijf aan de Jupiterweg. Vermoedelijk kwam men tussen zondag 17.00 uur en maandag 00.30 uur het terrein op na het verbreken van het toegangshek. Bij alle vijf personenauto’s werd de achterruit ingeslagen waarna de airbag werd weggenomen. Een 42-jarige inwoner van Wergea deed aangifte.

Leeuwarden: inbeslagname auto na onveilig rijgedrag en rijden zonder rijbewijs
De politie heeft zondagavond een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden zonder rijbewijs en onveilig weggedrag. Surveillerende agenten zagen een personenauto op de P. Stuyvesantweg rijden die opviel door de hoge snelheid waarmee hij reed. Hierop zetten de agenten de achtervolging in waarbij de auto snelheden van meer dan 100 kilometer per uur haalde. Op de van Asbeckstraat botste het voertuig vervolgens tegen een geparkeerde auto en kwam daarna tot stilstand. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en werd hierop aangehouden. Omdat de Leeuwarder een aantal keren eerder een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs had gehad, werd ook de auto inbeslaggenomen. De geparkeerde auto raakte door de aanrijding beschadigd alsmede twee voertuigen die voor deze auto geparkeerd stonden. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het onveilig rijgedrag.

Leeuwarden: invordering rijbewijs na rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Voorstreek het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Jirnsum. Surveillerende agenten zagen een personenauto met vier wielen op de stoep geparkeerd staan. Ze zagen dat twee mannen instapten en dat vervolgens de motor werd gestart. De agenten wilden de bestuurder aanspreken op zijn parkeergedrag en zagen en hoorden dat de man met dubbele tong sprak. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd de 30-jarige overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 730 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan