Maandag 24 oktober

Politieberichten van maandag 24 oktober

Twee vissers op de bon

WERGEA – De politie heeft zondagmiddag twee visser een bekeuring gegeven. De twee zaten te vissen vanaf de wal aan de Wergeastervaart. Na controle bleek dat het duo niet in het bezit was van een sportvisakte. Ze kregen dan ook een bekeuring.

Inbraak in woning

TJALLEBERD – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Finne. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd de woning doorzocht, waarbij geld werd weggenomen. De 59-jarige bewoner deed aangifte.

Bromfietsen en fietsen gestolen uit schuur

HEERENVEEN – De politie onderzoekt een inbraak in een schuur achter een woning aan de Engelenstraat. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men de schuur binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden twee bromfietsen en twee elektrische fietsen weggenomen. Een 42-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Inbraak in bedrijf

SURHUISTERVEEN – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Zoom. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het bedrijf werden vervolgens vier velgen met autobanden en twee gereedschapsset weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 42-jarige inwoner van Surhuisterveen aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

HAULE – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 34-jarige motorrijder uit Leek ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde op de Polderweg een snelheidscontrole met 136 kilometer per uur, terwijl op de Polderweg 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na een verkeersruzie

SIEGERSWOUDE – De politie heeft zondagavond op de Binnenwei een 31-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had na een verkeersruzie een 38-jarige inwoner van Amsterdam geslagen. Op aanwijzing van getuigen kon de 31-jarige man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden na bedreiging

GORREDIJK – De politie heeft zondagavond twee inwoners van Gorredijk van 14 en 16 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging. Eerder die avond hadden ze bij een supermarkt aan de Langewal een 15-jarige plaatsgenoot met een mes bedreigd. De twee jongens wilden geld van de 15-jarige. De politie werd vervolgens gewaarschuwd. De agenten beschikten over een goed signalement en de twee konden dan ook snel worden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Auto in beslag genomen

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Groningerstraatweg de auto van een 47-jarige automobiliste uit Tytsjerk in beslag genomen. De vrouw was de afgelopen periode al een aantal keren eerder betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Ook zondagavond reed de vrouw weer in een auto. Twee surveillerende agenten kwamen de automobiliste tegen en gaven haar een stopteken. Ook nu werd weer proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd de auto van de vrouw in beslag genomen.

Inbreker betrapt

SNEEK – De politie onderzoekt een inbraak in een woonbaat aan de Selfhelpweg. Zondagavond kwamen de twee bewoners bij hun woonboot aan en stonden plots oog in oog met een inbreker. De nog onbekende man had de gehele boot doorzocht en al een groot aantal sieraden klaargelegd om mee te nemen. Bij het zien van de bewoners sloeg de man op de vlucht. Direct werd de politie via 1-1-2 gewaarschuwd en meerdere agenten gingen zoeken naar de inbreker. Helaas werd hij niet meer aangetroffen. Een 56-jarige inwoonster van Sneek deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na weigeren bloedproef

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd nadat de man had geweigerd mee te werken aan een bloedproef. Surveillerende agenten kregen eerder die avond een melding dat een automobilist vreemd rijgedrag vertoonde. Op de Archipelweg slingerde de man nogal en ook reed hij erg langzaam. Reden genoeg om de bestuurder aan te spreken. Na een blaasproef bleek dat er geen sprake was van alcoholgebruik. Wel hadden de agenten het sterke vermoeden dat de man mogelijk drugs had gebruikt. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Deze weigerde hij echter. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd en tevens werd proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van 24 uur.

Rijbewijs ingevorderd na ongeval

TWIJZELERHEIDE – De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 23-jarige bromfietser uit Twijzel ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De man was met scooter op de Ikewei ten val gekomen. Toen de agenten arriveerden roken ze een sterke alcohollucht bij het slachtoffer. Omdat de man klaagde over pijn in zijn schouder werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een sleutelbeen had gebroken. Tevens werd bij de bromfietser bloedproef afgenomen, dit omdat de agenten het sterke vermoeden hadden dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan