maandag 24 november

Fryslân, 24-11-2008 • Politieberichten van zondag 23 november 11.00 uur t/m maandag 24 november 07.00 uur.

Oudebildtzijl: aanhouding na mishandeling
De politie heeft zondagavond een 55-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte kwam rond 19.00 uur bij de woning van een 51-jarige man aan de Monnikebildtdijk. De bewoner wilde hem er niet in hebben en sloot de deur. Daarop werd de deur door de verdachte ingetrapt en heeft de bewoner, zo verklaarde hij, klappen gehad. Ook zou hij in zijn been zijn gestoken. De verdachte was vervolgens vertrokken. Hij is korte tijd later in zijn woning in Leeuwarden aangehouden.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
De politie heeft zondagavond een onderzoek ingesteld naar een eenzijdig ongeval op de Archipelweg, waarbij twee personen gewond raakten. Een 25-jarige automobilist uit Leeuwarden verloor op het gladde wegdek de macht over het stuur. In plaats van te remmen gaf hij gas en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder en zijn passagier, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, raakten licht gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Het wegdek moest gereinigd worden in verband met een plas olie die door het ongeval was ontstaan.

Surhuisterveen: rijbewijs ingevorderd na overmatig alcoholgebruik
De politie heeft zondagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Surhuisterveen. De man werd met zijn personenauto gecontroleerd op De Kolk. Hij was flink onder invloed; hij was onvast ter been. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 975 ug/l. Naast de invordering wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van alcohol.

Leeuwarden: aanhouding na mishandeling
De politie heeft zondagnacht een 35-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 29-jarige stadgenoot. Het slachtoffer was op bezoek bij de verdachte in diens woning aan de Dirk Boutstraat. Om onduidelijke reden probeerde de verdachte te voorkomen dat zijn gast wegging en sloot de deuren af. Toen het slachtoffer de politie belde, kreeg hij enkele klappen en werd alsnog de deur uit gezet. De verdachte werd bij zijn woning aangehouden. Tijdens de aanhouding probeerde de verdachte een politieman over de trapreling te duwen. Door in grijpen van collega’s kon worden voorkomen dat de politieagent naar beneden werd gegooid. De verdachte is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: strenge controle fietsverlichting helpt
De politie in Drachten heeft sinds het najaar 534 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van verlichting op fietsen. Volgens de controlerende agenten is het opvallend is dat veel fietsers de verlichting prima voor elkaar hebben en daardoor veiliger door het verkeer kunnen. Door fietsers wordt steeds meer gebruik gemaakt van de wetswijziging waarbij het toegestaan is fietsverlichting zichtbaar op de kleding te dragen.
De controles werden gehouden in het kader van de landelijke fietsverlichting campagne: “Daar kun je mee thuiskomen”. Opvallend is dat veel bekeurde fietsers wel de lampjes hebben maar dat de batterijen leeg of nagenoeg leeg waren. Dit zorgt voor te weinig en of geen licht en resulteert in een proces – verbaal. De controles lopen door tot en met medio februari 2009.

Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Voorwaarde is dat de losse lampjes op de fiets, tas of op het bovenlichaam worden gedragen en duidelijk en voortdurend zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Kijk ook eens op [url=www.losselampjesmogenook.nl]www.losselampjesmogenook.nl[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan