Maandag 23 juli

Politieberichten van maandag 23 juli

Bekeuring voor lopen op snelweg

NES– De politie heeft zondagochtend op de A32 nabij Nes een 20-jarige inwoner van Grou een bekeuring van 340 euro gegeven. De man liep op de vluchtstrook en een passerende automobilist waarschuwde via 1-1-2 dan ook de politie. Agenten haalden de man van de snelweg en brachten hem naar het politiebureau in Grou. Daar kreeg hij een bekeuring van 340 euro. De inwoner van Grou was onder invloed van alcohol.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

KOLLUMERPOMP- De politie heeft zondagmiddag op de Kwelderweg het rijbewijs van een 25-jarige inwoner van Kootstertille ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden en registreerden een snelheid van 139 kilometer per uur daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vals identiteit opgegeven

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag in de Wybren de Geeststraat een 45-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man stond tegen een gevel te urineren toen de agenten langsreden. Ze spraken de man op zijn gedrag aan en vroegen naar zijn identiteitsbewijs. Deze bleek hij niet bij zich te hebben en gaf vervolgens een valse naam op. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de verdachte ook nog diverse boetes open had staan. De man werd ingesloten en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Passagiere gewond na aanrijding

SPANGA – De politie heeft zondagavond op de Spangahoekweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 65-jarige inwoonster van Emmeloord gewond raakte. De vrouw zat als passagiere in de auto bij een 63-jarige automobilist uit Emmeloord. Een 49-jarige automobilist uit Scherpenzeel verleende het echtpaar uit Emmeloord geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De 65-jarige vrouw klaagde over pijn in de nek en daarom werd ze uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Man aangehouden voor vernieling

BUITENPOST – De politie heeft zondagavond een 33-jarige inwoner van Feanwâlden aangehouden op verdenking van vernieling. De man had na een conflict een ruit van een auto aan de Kuipersweg vernield. Ook werd de eigenaar van de auto door de man uit Feanwâlden bedreigd. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Na onderzoek kon de 33-jarige elders in Buitenpost worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding na diefstal van haan kerktoren

BALK – Een agent in zijn vrije tijd heeft zondagavond laat een 41-jarige inwoner van Balk aangehouden op verdenking van diefstal. De kerktoren aan deRaadhuisstraat staat momenteel in de steigers. De agent zag enkele mannen de toren beklimmen en één van hen verwijderde de haan van de top van de toren. Bij het verlaten van de steigers werd de 41-jarige man aangehouden. Collega’s van de agent waren inmiddels ter plaatse gekomen en namen de verdachte over. Vervolgens werden de steigers gecontroleerd. Er werden geen andere mannen aangetroffen, wel werd de haan gevonden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Namens de kerk moet nog aangifte worden gedaan.

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 21-jarige bromfietser uit Drachten ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser viel op omdat hij nogal slingerde. Op het Zuid kreeg de man een stopteken. Omdat het sterke vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 500 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Dronken stapper op de bon

VLIELAND – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige inwoner van Leeuwarden een bekeuring van 340 euro gegeven. De vakantieganger was zwaar onder invloed van alcohol en zorgde voor problemen in de Dorpsstraat. Hij was eerder die avond al uit een horecagelegenheid gezet vanwege overlast, maar bleef in het dorp hangen. Toen de Leeuwarder met enkele terrasstoelen ging slepen, grepen eilanders in. Ze hielden de 19-jarige aan en droegen hem over aan de agenten. De man ging vervolgens mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring van 340 euro voor openbare dronkenschap.

Man aangehouden na zoekactie

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de wijk Camminghaburen een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Surveillerende agenten kregen een melding dat een man in de tuinen van woningen aan deIdzerdastins liep. Gezien het tijdstip verdacht en daarom reden voor enkele bewoners om via 1-1-2 de politie direct te waarschuwen. De agenten zochten in de omgeving, maar de man werd niet aangetroffen. Niet veel later kregen de agenten wederom een melding. Nu zou de man op de Swingmastate lopen. Toen agenten in de straat arriveerden, zagen ze iemand snel weglopen. Direct werden de straten afgezet en met meerdere eenheden werd gezocht naar de man. Uiteindelijk werd de 38-jarige Leeuwarder aangetroffen in een tuin achter één van de woningen. Daar had hij zich verstopt. Op het dak van een tuinhuisje vonden agenten een schroevendraaier en een kniptang. Dit werd in beslag genomen. De man kon zich niet legitimeren en ook kon hij geen goede verklaring geven wat hij in de tuin deed. Daarom werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan