Maandag 23 januari

Politieberichten van maandag 23 januari

Inbraak in woning

GARYP – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Ljippenstal. Zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden een laptop en een geldbedrag weggenomen. De 61-jarige bewoner deed aangifte.

Inbraak in woning

JOURE- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Harddraversweg. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden een laptop en een geldbedrag weggenomen. De 58-jarige bewoonster deed aangifte.

Automobilist aangehouden na verkeersruzie

JOURE – De politie heeft zondagavond een 50-jarige automobilist uit de gemeente Skarsterlân aangehouden op verdenking van vernieling. De man had eerder die middag op het verkeersplein van Joure een verkeersruzie gekregen met een 52-jarige automobilist uit Heerenveen. Dit nadat de 50-jarige man op een gevaarlijke manier had ingevoegd. Uiteindelijk kwamen de beide bestuurder voor het verkeersplein tot stilstand omdat ze het overige verkeer voorrang moesten geven. De bestuurder uit gemeente Skarsterlân verliet zijn voertuig en begon te schelden. Ook schopte de man een deuk in de auto van de automobilist uit Heerenveen. Die noteerde het kenteken van zijn belager en waarschuwde de politie. De bestuurder uit de gemeente Skarsterlân kwam zich ’s avonds melden bij het politiebureau in Joure. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Later die avond mocht de man het bureau weer verlaten.

Dakinbraak in supermarkt

GORREDIJK – De politie onderzoekt een dakinbraak in een supermarkt aan de Badweg. In de nacht van zondag op maandag kregen surveillerende agenten een melding dat het inbraakalarm in de winkel was afgegaan. Reden om met meerdere politie-eenheden naar het dorp te gaan. Aangekomen bij de supermarkt werd al snel duidelijk dat er via het dak was ingebroken. De inbrekers werden ondanks een zoektocht niet meer aangetroffen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat allemaal is gestolen. Een 42-jarige inwoner van Broeksterwoude deed namens het gedupeerde winkelbedrijf aangifte. De forensische opsporing stelt een nader sporenonderzoek in.

Inbraak in tankstation

BOLSWARD – De politie onderzoekt een inbraak in een tankstation aan de Twibaksdyk. In de nacht van zondag op maandag werd een deur van het station geforceerd. Eenmaal binnen werd een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. De 35-jarige eigenaar uit Bolsward deed aangifte.

Pool voor derde keer met alcohol achter het stuur

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 42-jarige inwoner van Baborow (Polen) aangehouden op verdenking voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto met kapotte verlichting op de Oostergoweg rijden en hielden hem staande. Toen zij de man aanspraken, roken zij dat de man alcohol had gedronken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 835 ug/l blies. Het rijbewijs van de hardleerse chauffeur werd ingevorderd. In 2007en in 2011 werd het rijbewijs van de man ook al ingevorderd in verband voor het rijden onder invloed. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Twee auto-inbraken

MAKKINGA- De politie onderzoekt twee auto-inbraken die tussen vrijdag en maandagochtend plaatsvonden. I de Wemestraat werd de auto van een 22-jarige inwoner van Makkinga opengebroken. De hoedenplank met daarin twee boxen en twee subwoofers werd weggenomen. Vanuit dashboardkastje werd een zonnebril gestolen. Op de Oosterhuisweg werd een bestelauto opengebroken. Vanuit de bestelbus werden twee kisten met gereedschap en twee boormachines weggenomen. De 31-jarige eigenaar uit Makkinga deed aangifte

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan