Fryslân, 23-02-2009 • Politieberichten zondag 22 februari 11.00 uur t/m maandag 23 februari 07.00 uur

Leeuwarden: brand in jongerenopvang
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de brandweer geassisteerd bij een brand in een jongerenopvang aan de Huizumerlaan. Rond kwart voor twee kwam een melding binnen dat er brand in het pand was. De brandweer had de brand al snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat een kamer volledig uitbrandde. Daarnaast is er veel rook- en waterschade. De zeventien bewoners en een medewerker werden geëvacueerd en konden tijdelijk terecht in het nabijgelegen verzorgingstehuis. Vier personen werden per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd. Drie personen hadden ademhalingsproblemen, een was licht verwond. Alle vier mochten na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Leeuwarden: boetes tijdens Racing Expo
De politie heeft zaterdag en zondag tijdens de beurs Racing Expo rondom het FEC/EXPO dertien boetes uitgedeeld. Zo kregen onder andere drie bestuurders een boete voor te donkere ruiten. Daarnaast kreeg een 18-jarige beginnend bestuurder uit Oppenhuizen, op de Tesselschadestraat een boete omdat hij met hoge snelheid reed. Hierbij haalde hij gevaarlijk in, was hij aan het bumperkleven en was de einddemper van zijn uitlaat verwijderd. Even later zagen agenten de 18-jarige weer met hoge snelheid het terrein van een horecagelegenheid in Goutum wegrijden, waarop hij weer staande werd gehouden. Dit keer werd zijn kentekenbewijs ingevorderd.

Drachten: dronken trekkerrijder, rijbewijs ingevorder
De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 43-jarige man uit Drachten ingevorderd. De man reed op zijn trekker op de Noordkade toen hij staande gehouden werd. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 965 ug/l, goed voor een rijverbod van twaalf uur. De man kon met een proces-verbaal, maar zonder zijn rijbewijs het bureau weer verlaten.

112Fryslan

})