Fryslân, 22-06-2009 • Politieberichten van zondag 21 juni 11.00 uur tot maandag 22 juni 07.00 uur

Politieman Herre Zonderland wint vijf medailles bij NK turnen
Tijdens het Nederlands Kampioenschap Turnen in AHOY Rotterdam heeft Herre Zonderland, werkzaam bij de politie Fryslân, zich van zijn beste kant laten zien. Er was sprake van een ware medailleregen. Zaterdag kwam Herre Zonderland uit in de meerkamp finale. Na de start op vloer, volgde een matige voltige oefening. Dit betekende kostbaar puntenverlies. Op de overige onderdelen van de meerkamp stelde Herre Zonderland weer orde op zaken en liet zien dat hij tot de top van Nederland behoort. Uiteindelijk behaalde Herre Zonderland na de zes onderdelen een derde plaats en dus een bronzen medaille in de meerkamp. Zondag 21 juni werden de toestelfinales geturnd. Herre had zich op maar liefst vijf onderdelen geplaatst voor de finale. Hij turnde zondag met veel succes deze toestelfinales. Op de brug, het rek en voltige wist Herre een zilveren medaille te behalen. Bij de ringen waren de prestaties van Herre goed voor een derde plaats. Daarmee kwam een lang maar succesvol turnweekend ten einde en kon Herre Zonderland met vijf medailles terug naar Fryslân. Herre Zonderland maakt gebruik van de topsportregeling van NOC*NSF en Politie Nederland.

Kootstertille: automobilist beklemd
De politie heeft zondagavond hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Jisteboerewei. Een 23-jarige automobilist uit Kootstertille was daar door nog onbekende oorzaak tegen een boom aan de linkerkant van de weg gebotst. De automobilist raakte daarbij bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. Hij werd daarna met letsel aan zijn been per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Sint Annaparochie: inbraak school
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Hartman Sannestraat. In de nacht van zondag op maandag werd van het pand een raam geforceerd waarna een aantal computerschermen is weggenomen. De school moet nog aangifte doen.

Wolvega: vernieling auto’s
De politie onderzoekt vernielingen die werden aangericht aan drie auto’s die op een parkeerplaats aan de Lindenoord geparkeerd stonden. In de nacht zaterdag op zondag werden van deze auto’s de achterruitenwissers vernield. De politie wil graag in contact komen met getuigen (tel. 0900 8844).

Sneek: invordering rijbewijs na rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Bolswarderbaan het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Sneek. De surveillerende agenten zagen de man rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Vanwege het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 945 ug/l. Naast de invordering van zijn rijbewijs, kreeg de man proces-verbaal en een rijverbod van twaalf uur.

Haulerwijk: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Norgerweg een 43-jarige automobilist uit Ureterp aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De surveillerende agenten gaven de man een stopteken, waarna een controle volgde. Omdat er een vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 915 ug/l, goed voor een rijverbod van elf uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Parrega: aanrijding letsel
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Trekweg een aanrijding onderzocht, waarbij een 26-jarige en een 23-jarige man uit Wûnseradiel gewond raakten. Na een melding van een eenzijdige aanrijding troffen agenten een auto aan die met de neus naar beneden in de bermsloot stond. Op het dak van de auto zagen zij de 26-jarige zitten met verwondingen aan het gezicht en benen. De 23-jarige lag in de berm, hij had een hoofdwond. Een derde inzittende, een 36-jarige man evens uit Wûnseradiel, was niet gewond. De brandweer heeft de man van het dak van de auto gehaald, waarna de drie mannen per ambulance overgebracht werden naar het ziekenhuis in Sneek. Daar werd een bloedproef afgenomen in verband met het vermoeden dat er sprake was van alcoholgebruik. Omdat de toedracht van de aanrijding nog niet duidelijk is, zullen de mannen hierover door de politie nog gehoord worden.

112Fryslan

})