Maandag 22 februari

Politieberichten van zondag 21 februari 07:00 uur tot maandag 22 februari 07:00 uur.

Ameland: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
De politie heeft zondagochtend het rijbewijs van een 25-jarige beginnende bestuurder uit Buren ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op omdat hij met hoge snelheid over de Strandweg reed. Na een korte achtervolging kreeg de 25-jarige van surveillerende agenten een stopteken. Omdat het vermoeden bestond dat de beginnende bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 445 ug/l, goed voor een proces-verbaal en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: invordering rijbewijs na te hoge snelheid
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige bestuurder uit Leeuwarden. Op zondagmiddag rond 17.30 uur reed hij, terwijl het sneeuwde, op de N31 ter hoogte van de kruising met de afslag Techum. De Leeuwarder reed 128 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan. De automobilist passeerde een snelheidscontrole met de lasergun. De man kreeg een stopteken waarna tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Feanwalden: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
De politie heeft zondag rond 20.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige bestuurder uit Jislum. Na een melding van een slingerende bestuurder op het Buteflild gaven surveillerende agenten de automobilist een stopteken waarna er een controle volgde. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 965 ug/l, goed voor een proces-verbaal en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan