Fryslân, 22-12-2008 • Politieberichten van zondag 21 december 11.00 uur t/m maandag 22 december 07.00 uur.

Burgum/Hilaard: rijbewijs ingevorderd na alcoholgebruik
De politie heeft zondagnacht het rijbewijs van twee automobilisten ingevorderd omdat ze met een aanmerkelijke hoeveelheid drank op achter het stuur hadden gezeten. Een 50-jarige inwoner van Eelde werd zeer langzaam rijdend aangetroffen op de Oude Commissieweg in Burgum. Aan het bureau blies hij 1090 ug/l. Op de Hoptille in Hilaard werd een 22-jarige man uit Tzum betrapt. Hij blies 785 ug/l. Dit betrof een beginnend bestuurder. Naast de invorderingen werd tegen beide bestuurders proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: inbraak bedrijf
De politie heeft zondagavond een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een horecabedrijf aan de Voorstraat. Men kwam tussen 22.30 en 23.40 uur binnen na het openmaken van de voordeuren. Binnen werden twee gokkasten opengebroken en de kassa leeggehaald. Een 26-jarige man uit Franeker deed aangifte.

Wergea: woningbrand
De politie heeft zondagavond geassisteerd bij een brandje in een woning aan De Marren. Tegen middernacht roken de bewoners – ze lagen juist in bed – een brandlucht. Bij onderzoek ontdekten ze een brand in de woonkamer ter hoogte van de televisie. Ze verlieten direct het pand. De brandweer bluste het vuur. De oorzaak is vermoedelijk van technische aard.

Wolvega: spoor van vernielingen
De politie heeft afgelopen nacht een spoor van vernielingen ontdekt in Wolvega. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd tussen 02.00 en 03.00 uur. In de Lijsterstraat werden van zeven auto’s de spiegels af getrapt of geslagen. Op de Grindweg werden van drie auto’s de spiegels vernield en raakten twee kunstbollen beschadigd. Op de Omgang werd het hek voor een woning gesloopt en op een auto gegooid. Vermoedelijk zij er meer vernielingen gepleegd. Getuigen, die iets gezien of gehoord hebben, kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat u de dader kent en de dader u, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000. Slachtoffers kunnen aan het bureau in Wolvega aangifte doen. U kunt ook aangifte doen via internet: www.politie.nl.

Heerenveen: aanrijding met letsel
De politie heeft zondagmiddag een aanrijding tussen en fietser en een voetganger op de Pastorielaan onderzocht. Een 18-jarige man uit Heerenveen fietste over het fietspad richting Weinmakker. Omdat hij gebeld werd en opnam, was zijn aandacht even afgeleid. Op dat moment reed hij een 69-jarige vrouw uit Heerenveen, die links op het fietspad in dezelfde richting liep, aan. De vrouw raakte gewond en is met onder andere een polsfractuur en letsel aan haar heup overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Balk: auto rijdt voorgevel woning in
De politie heeft zondagmiddag een eenzijdig ongeval op de Foarset onderzocht. Een 88-jarige vrouw uit Balk wilde keren op de kruising Tribune en Foarset. Daarbij ging wat mis en met piepende banden ging de auto recht de kruising over. De auto reed met een flinke vaart tegen de voorgevel van een woning en kwam tot stilstand in de tuin. De bestuurster raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. In de woonkamer zaten op het moment van de aanrijding een gezin met drie kinderen. De moeder kreeg door de klap een kast, die tegen de voorgevel stond, over zich heen. Er ontstond veel materiele schade maar gelukkig liep geen van de bewoners letsel op.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan