Fryslân, 21-09-2009 • Politieberichten van zondag 20 september 11.00 uur tot maandag 21 september 07.00 uur.

Leeuwarden: politie houdt verkeerscontrole
De politie heeft zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur op de Aldlânsdyk een verkeerscontrole gehouden. Daarbij kregen drie bromfietsbestuurders onder andere een proces-verbaal voor gladde banden en omdat men zonder de vereiste verzekering reed. Daarnaast werden zeven automobilisten bekeurd omdat zij te snel reden. Eén van de automobilisten reed 105 kilometer per uur daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. De man (woonplaats en leeftijd onbekend) moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van inbraak bij juwelier
De politie onderzoekt een inbraak bij een juwelier die zondagavond rond 23.00 uur op de Nieuwestad plaatsvond. Een getuige had gezien dat een man van het dak in de Haniasteeg afsprong waarna hij wegvluchtte. Ter plaatse zagen de agenten dat de deur in de steeg was geforceerd. De dader werd helaas niet meer aangetroffen. De politie zou graag in contact willen komen met mensen die iets gezien hebben rond het genoemde tijdstip in de omgeving van de juwelierswinkel. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Heerenveen/Harlingen: politie vordert rijbewijzen in na rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond en in de nacht van zondag op maandag drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden. Het betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse, rijverbod en eventuele bijzonderheden):
[ul][li]Zondag 20.00 uur, Rottumerweg in Heerenveen, 42 jarige automobilist uit Heerenveen, 740 ug/l, rijverbod 8 uren. [/li]
[li]Zondag 21.25 uur, Noord in Harlingen, 24-jarige automobilist uit Franeker, 1075 ug/l, rijverbod 14 uren.[/li]
[li]Zondag 01.30 uur, Schans in Heerenveen, 21-jarige automobilist uit Nijbeets, 430 ug/l, rijverbod 6 uren, beginnend bestuurder.[/li][/ul]

Leeuwarden: politie houdt man aan voor rijden onder invloed en belediging
De politie heeft zondagavond op de Valkstraat een 48-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en belediging. Surveillerende agenten zagen de bestuurder rijden die opviel door zijn rijgedrag. Zij zagen dat hij bij het nemen van de bocht de stoeprand raakte en dat hij zijn voertuig uiteindelijk scheef in een parkeervak zette. Omdat de agenten vermoeden dat hij onder invloed van alcohol was, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau maakte de Leeuwarder beledigende opmerkingen richting de agenten. De automobilist blies 750 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uren. Naast het invorderen van zijn rijbewijs werd er proces-verbaal tegen de 48-jarige opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan