Maandag 21 november

Politieberichten van maandag 21 november

Drie auto inbrekers aangehouden

WOLVEGA- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen, een 18-jarige inwoner van Rhenen en twee inwoners van Utrecht van 21 en 22 jaar, aangehouden op verdenking van auto-inbraken die op 4 november werden gepleegd op de Atalanta in Wolvega. Daar werden die nacht drie auto’s opengebroken waarna men diverse goederen wist weg te nemen. Donderdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie van getuigen te horen dat drie mannen zich verdacht ophielden op een parkeerterrein bij een hotel in het dorp.De signalementen kwamen sterk overeen met de drie verdachten die begin november de inbraken hadden gepleegd. Vervolgens kwamen de agenten de drie mannen tegen en na overleg met de officier van justitie werd besloten om het trio aan te houden. De drie verdachten zitten nog vast en worden momenteel uitvoerig door de recherche verhoord. Hun auto werd in beslag genomen.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan deFranekerstraat. Tussen vrijdagmiddag en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden onder andere een laptop, geld en een tv weggenomen. De 70-jarige bewoner deed aangifte.

Koperdief aangehouden

DRACHTEN – De politie heeft zondagavond een 37-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van diefstal van koper. Een getuige had gezien dat de man eerder die avond bij het ziekenhuis iets aan zijna auto had geladen. Na onderzoek bleek het te gaan om een hoeveelheid kabels. De getuige waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. De agenten kregen een goede omschrijving van de koperdief en ook het kenteken van zijn auto werd doorgegeven. De 37-jarige man werd in zijn woning aangehouden. Op de achterbank lag een hoeveelheid kabels, dezelfde soort die de agenten hadden zien liggen bij het ziekenhuis. De auto van de man, met daarin de kabels werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

SNEEK – De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 71-jarige automobilist uit Sneek ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder had op de Middelzeelaan een bocht te vroeg genomen en was met zijn auto half boven een sloot tot stilstand gekomen. Een omstander haalde de man uit zijn auto, omdat hij bang was dat de 71-jarige te water zou raken. De agenten hadden het sterke vermoeden dat bejaarde bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd dan ook voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 645 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heler aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op het Ruiterskwartier een 60-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten kregen diverse meldingen dat de man voor onrust zorgde in de stad. Zo vroeg hij in een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier om gratis eten. Ook wilde hij aan de aanwezigen dingen verkopen. Toen die daar niet op in gingen, gooide de man met suiker, kuipjes melk en plastic bestek. Ondanks het verzoek van het personeel om de zaak te verlaten, weigerde de man dit. Pas toen hij de agenten zag, verliet de 60-jarige de eetgelegenheid. De man liep vervolgens naar een fiets. Volgens de 60-jarige was dat zijn eigendom. Het slot was echter geforceerd en de agenten hielden de man dan ook voor heling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De fiets werd in beslag genomen.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Siebe Schootstrastraat. Tussen zondagmiddag en maandagochtend werd uit de woning een laptop, geld en sieraden weggenomen. De 21-jarige bewoonster deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagochtend vroeg het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Akkrum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder reed met maar liefst 109 kilometer per uur over de Julianalaan. Op deze weg is maximaal 50 kilometer per uur toegestaan. Daarnaast was het ook erg mistig en de bestuurder had niet meer dan 70 meter zicht. Reden genoeg voor surveillerende agenten om het rijbewijs van de man in te vorderen. Tevens werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan