Politieberichten van maandag 21 juni.

Inbraak in clubhuis
JUBBEGA – De politie onderzoekt een inbraak in een clubhuis aan de Luxemburg. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. In het clubhuis werd de koelkast opengebroken, waar vervolgens frisdrank en bier uit werd weggenomen. Daarnaast werd een scooter, tijdswaarneming en geprepareerde voeding meegenomen. De scooter werd later teruggevonden in een vaart in het dorp. Namens de vereniging deed een 58-jarige inwoner van Jubbega aangifte.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Chopinstraat. Tussen zaterdagavond en zondagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd een laptop weggenomen. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op het terrein van een garagebedrijf aan de Alexander Cohenwei een 30-jarige inwoner van Kampen op heterdaad aangehouden. Een getuige had gezien dat de man aan de autodeuren van geparkeerde auto’s zat te rommelen. De politie werd vervolgens via 1-1-2 gewaarschuwd. Een motoragent was snel ter plaatse. Hij klom over een hek om op het afgesloten terrein te kunnen komen. De 30-jarige man had inmiddels één van de auto’s opengebroken en hij was druk in de weer met draadjes. De motoragent opende de deur en hield hem vervolgens op heterdaad aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden in slooppand
SNEEK – De politie heeft zondagmiddag in een slooppand aan de Westersingel twee inwoners van Sneek van 33 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat er jeugd op het terrein rond liep. Omdat er op de hekken rondom het terrein duidelijk is aangegeven dat toegang voor onbevoegden verboden is, werd de politie gewaarschuwd. De agenten troffen echter geen jeugd aan. Wel de twee Snekers die volgens eigen zeggen koper aan het zoeken waren. Het duo kon zich niet legitimeren en werden daarom aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau waar alsnog de identiteit van de twee werd vastgesteld. Beide heren kregen een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en het betreden van verboden terrein. Met twee bekeuringen op zak mocht het duo het bureau weer verlaten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
BOLSWARD – De politie heeft zondag aan het einde van de middag het rijbewijs van een 47-jarige automobiliste uit Witmarsum ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurster viel de agenten op omdat ze geen autogordel droeg. De vrouw kreeg een stopteken en er volgde een controle. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de automobiliste onder invloed van alcohol verkeerde, werd ze voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de vrouw 620 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in woning
HEERENVEEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Zetveld. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden twee laptops weggenomen. De 25-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Agenten houden gesignaleerde aan
SNEEK – De politie heeft zondagavond in de Alberdastraat een 24-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De man stond gesignaleerd omdat hij na een verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis. Zondagavond kregen de agenten een anonieme tip dat de man in een woning verbleef in de Alberdastraat. Deze tip bleek te kloppen, want in de woning werd de 24-jarige aangetroffen. Na een korte worsteling kon hij worden aangehouden. De man zal in de loop van maandag worden overgebracht naar de gevangenis waar hij de rest van zijn straf verder kan uitzitten.

Man aangehouden na vernieling
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond in het ziekenhuis in de stad een 34-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van vernieling. De man had eerder die avond na een zakelijk geschil een ruit van een woning aan De Gealanden vernield. De Franeker raakte daarbij gewond en hij moest zich dan ook onder doktersbehandeling stellen. Na deze behandeling werd hij door de agenten aangehouden. Hij werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Diezelfde avond mocht de man het bureau weer verlaten.

Inbraak in brugwachtershuisje
JOURE – De politie onderzoekt een inbraak in een brugwachtershuisje aan de Pontdyk. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het huisje werd een laptop weggenomen. Een getuige, die daar in een boot lag te slapen, werd wakker en zag nog een auto wegrijden. De politie werd direct gewaarschuwd en de agenten ter plaatse. Op de Scharren kwamen de agenten een auto tegen. Er volgde een achtervolging, maar de snelheden liepen daarbij zo op dat de agenten de auto al snel uit het zicht verloren. Een 54-jarige inwoner van Langweer deed aangifte.

Inbreker aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 42-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een winkel. Surveilleren agenten kregen een melding dat er in een winkel aan de Wirdumerdijk werd ingebroken. Een getuige had dit alles zien gebeuren en waarschuwde de politie. De twee inbrekers hadden de getuige ook gezien en gingen er snel vandoor. Later die nacht belde de getuige wederom met 1-1-2 omdat er nu weer werd ingebroken in dezelfde winkel. Tijdens het aanrijden zagen de agenten twee mannen wegrennen. Eén van hen, de 42-jarige Leeuwarder, kon worden achterhaald en hij werd dan ook aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 46-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan