Maandag 20 juni

Politieberichten van maandag 20 juni


Onderzoek vernieling taxibus afgerond

BURGUM- De politie heeft met de aanhouding van een 17-jarige inwoner van Burgum een vernieling van een taxibusjes opgelost. In de nacht van 21 op 22 mei werd de ruit van een taxibus door de verdachte vernield. De politie kwam de dader op het spoor na getuigenverklaringen. De man werd aangehouden en na verhoor bekende hij zijn daad te hebben gepleegd. De verdachte wil de schade vergoeden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Tweede verdachte koperdiefstal aangehouden

HEERENVEEN- De politie heeft een 24-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden in verband met betrokkenheid bij koperdiefstal. In de nacht van woensdag op donderdag werd een 34-jarige inwoner van Heerenveen op heterdaad werd betrapt bij een koperdiefstal bij een school aan de Wulpstraat. Tijdens het onderzoek werd de betrokkenheid van de tweede verdachte duidelijk. Hij werd dan ook afgelopen weekend aangehouden. Beide verdachten bekenden dat zij meerdere koperdiefstallen hadden gepleegd op diverse plaatsen in Heerenveen. Bij de woningen van de verdachten werd koper aangetroffen welke van diefstal afkomstig was. Dit werd in beslag genomen. Ook bleken de mannen een aantal afvalcontainers te hebben gestolen. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Boete voor rijden onder invloed

FORMERUM- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 44-jarige inwoner Curaçao aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de automobilist in zijn auto midden op de weg van de Hoofdweg rijden. Toen zij hem een stopteken hadden gegeven en hem aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blijs hij 645 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben. Omdat de man op Curaçao woonachtig is, werd in overleg met het Openbaar Ministerie besloten, om hem een boete te geven van 750 euro. Nadat hij de boete had betaald, mocht de man het politiebureau op het eiland weer verlaten.

Zoon slaat vader

HEERENVEEN- De politie heeft zondagavond een 16-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De jongen kreeg ruzie met zijn vader waarna hij zijn vader enkele malen sloeg. Deze deed aangifte. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem wordt het protocol huiselijk geweld opgestart.

Rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

BURGUM- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 46-jarige inwoner Burgum aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man in auto midden op de Mr. W.M. Oppedijk van Veenwegweg rijden. Toen zij hem een stopteken hadden gegeven en hem aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 485 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod. Tevens werd tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt omdat de Burgumer niet in het bezit was van een rijbewijs.

Rijbewijs na onveilig rijgedrag ingevorderd

OOSTERWOLDE- De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 68-jarige inwoner van Berlikum ingevorderd omdat hij gevaarlijke situaties op de N381 veroorzaakte. Een getuige zag de man met hoge snelheid door het rode verkeerslicht rijden, waardoor andere automobilisten vol op de rem moesten. Ook haalde de automobilist diverse malen gevaarlijk in. De getuige belde direct via 1-1-2 de politie die de man bij Oosterwolde een stopteken gaf. Toen de agent van zijn motor was gestapt reed de Berlikumer de politiemotor nog bijna omver. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie inbrekers aangehoude na achtervolging

JOURE – De politie heeft maandagochtend vroeg na een grote zoekactie drie inbrekers aangehouden. Maandagochtend om 04.30 uur kwam via een beveiligingsbedrijf een melding bij de politie binnen van een inbraak in een casino aan de Midstraat in Joure. Meerdere eenheden van de politie keken uit naar de inbrekers. Een auto met daarin vermoedelijk twee inbrekers reed met hoge snelheid richting Sneek. De achtervolging werd ingezet en agenten zagen dat de twee met hun auto vast kwamen te zitten in een greppel naast de A7 net voor Sneek. Het duo sprong uit de auto en ging er vandoor. Direct werd met politiehonden gezocht naar de twee. In een bos nabij Burgermeester Rasterhofflaan werd een 28-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. Beide mannen werden gebeten door een politiehond en ze moesten dan ook door een arts worden behandeld. De auto van hen werd in beslag genomen en het duo werd voor nader onderzoek ingesloten. Bij de inbraak, waren naast de twee aangehouden mannen, nog een aantal inbrekers betrokken. Het vermoeden bestond dat zij te voet waren vertrokken. Het signalement van twee van hen werd via Burgernet doorgegeven aan de deelnemers in de gemeente Skarsterlân. Op de Geert Knolweg in Joure werd een auto aangetroffen met daarin een 22-jarige inwoner van Almere. Hij kon geen goede verklaring geven waarom hij in Joure was. Deze man werd dan ook aangehouden. Ook zijn auto werd in beslag genomen. Op de Tunen in Joure werd door de agenten eveneens auto aangetroffen, waarvan het vermoeden bestond dat deze ook door de inbrekers was gebruikt. Ook deze auto werd in beslag genomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan