Politieberichten van maandag 20 februari

Inbraak in woning

ORANJEWOUD – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Prinses Marijkelaan. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden sieraden weggenomen. De 72-jarige bewoner deed aangifte.

Voetganger gewond na aanrijding

MENALDUM – De politie heeft maandagochtend op de Mieddyk een aanrijding afgehandeld, waarbij een 36-jarige voetganger uit Hantumeruitburen gewond raakte. De man was samen met twee anderen bezig om een container te laden op een vrachtauto. Een 24-jarige automobiliste uit Menaldum wilde passeren en zag daarbij de 36-jarige man over het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en brak daarbij vermoedelijk zijn been. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Kinderen vinden gestolen gereedschap

HEERENVEEN – Spelende kinderen hebben zondagmiddag in het Kattebos een aantal vuilniszakken met gereedschap gevonden. De zakken werden door de kinderen naar huis gebracht. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. In de zakken zaten onder andere boormachines, zaagmachines, decupeerzagen en dopsleutelsetten. Na onderzoek door de agenten bleek de partij gereedschap eind december te zijn gestolen uit een schuur achter een woning aan de Kievitstraat in Heerenveen. De 50-jarige eigenaar was erg blij met het bericht dat zijn gereedschap was gevonden. Hij heeft de gehele partij zondagavond nog terug gekregen. De kinderen zijn door de agenten natuurlijk bedankt voor hun oplettendheid.

Man aangehouden voor zware mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Van Andlastate een 64-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man had eerder die avond een familielid geslagen met een ijzeren staf. Het slachtoffer kon ter plaatse worden behandeld door het ambulancepersoneel. Agenten hielden de verdachte aan en hij werd vervolgens voor nader onderzoek ingesloten.

Inbrekers overlopen

FRANEKER – De bewoners van een woning aan de Albrondalaan hebben zondagavond inbrekers overlopen. De bewoners kwamen thuis en het viel hen op dat een deur in de woning openstond en dat het licht op de bovenverdieping brandde. Boven hoorden ze vervolgens gestommel. Toen ze boven gingen kijken, zagen ze dat de inbrekers via het platte dak waren gevlucht. Tijdens de vlucht is één van hen vermoedelijk in een vijver gevallen. Het ijs was namelijk gebroken. De politie kwam met meerdere eenheden naar de Albrondalaan, waaronder een agent met een politiehond. Maar ondanks een zoektocht werden de inbrekers niet meer aangetroffen. De bewoners deden aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

LEEUWARDEN/SNEEK – De politie heeft zondagavond de rijbewijzen van een 27-jarige automobilist uit Workum en een 34-jarige automobilist uit Sneek ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De 27-jarige Workumer kreeg in de Baljeestraat in Leeuwarden een stopteken, waarna een controle volgde. Omdat de agenten het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 595 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De 34-jarige automobilist uit Sneek werd in de Almastraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 720 ug/l, eveneens goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Van beide bestuurders werd het ook het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast gaat het CBR beoordelen of beide bestuurders in aanmerking komen voor het alcoholslot.

112Fryslan