Politieberichten van maandag 20 december.

Auto van de weg geraakt
A32 – De politie heeft zondagmiddag een eenzijdig ongeval op de A32 ter hoogte van de afslag Ter Idzard afgehandeld. Een 81-jarige automobilist uit Heerenveen raakte met zijn voertuig door onbekende oorzaak van de weg en belandde in de sloot. Ambulancepersoneel en politie hebben de man uit het voertuig kunnen halen. Op het eerste gezicht hield de man geen letsel over aan het ongeval maar voor de zekerheid is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Rijden onder invloed
HEERENVEEN/SCHARSTERBRUG – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed door een 32-jarige man uit Creil. Op de Haskeruitgang in Heerenveen was een auto van de weggeraakt. De bestuurder ging na een blaastest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse met als resultaat 455 ug/l. Goed voor een rijverbod van 4 uren. De auto bleef staan bij het politiebureau omdat de 26-jarige bijrijder uit Emmeloord ook had gedronken. Er werd proces-verbaal opgemaakt. Enkele uren later merkten de agenten dat de auto alsnog was vertrokken. Door diverse politie-eenheden werd naar het voertuig uitgekeken. Op de A6 bij Scharsterbrug zagen agenten de auto rijden waarna deze opnieuw werd staande gehouden. Nu bleek de 26-jarige bijrijder de bestuurder te zijn. Aan het bureau blies hij 820 ug/l, goed voor een invordering van zijn rijbewijs en een rijverbod van 10 uren. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

In bezit van drugs
TJALHUIZUM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige man uit Bolsward en een 20-jarige man uit Nijland aangehouden voor het bezit van harddrugs. Zondagavond stonden twee auto’s nabij een bedrijfsterrein op de Nummer. Surveillerende agenten besloten de voertuigen te controleren waarbij zij de twee mannen aantroffen. De bestuurder was bezig met het draaien van een joint. Tevens werden vijf pillen, vermoedelijk XTC en drie pillen vermoedelijk speed. Beide personen werden aangehouden. De 22-jarige werd verhoord en heengezonden. De man uit Nijland werd voor nader onderzoek ingesloten.

Vier aanhoudingen na vernieling
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige man uit Harkema, een 20-jarige man uit Augustinusga, een 20-jarige man en een 19-jarige, beide uit Surhuizum aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. Rond 03.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Noordkade een groepje jongeren ramen had vernield. De politie ging ter plaatse en trof de groep op de Zuidkade aan. De groep kwam overeen met het signalement dat gegeven was door de melder. De 21-jarige bloedde flink aan zijn hand. Alle vier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek ingesloten. Bij onderzoek bleek dat er bij een winkel en een restaurant op de Noordkade de ramen waren vernield. Namens de gedupeerde bedrijven moet nog aangifte worden gedaan.

112Fryslan